FHM Shoots: resident Leonie Stegink

jun 04 2020, 20:00 Girls
leonie stegink fhm01
In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land kennen. Een vrouw die al jaar in jaar uit in de FHM500 te vinden is, is Leonie Stegink . Fulltime model en Miljoenenjachtkoffermeisje, maar bovenal een heerlijk mens. Dit jaar is ze te bewonderen op plek #219. Je kan de FHM500 met Leonie hier online bestellen . Daarna gaan we rapido door naar de shoot van topfotograaf Sime Eskinja met Leonie Stegink!
Leonieee! Hoe is het?
Ja lekker! Hoe is het met jou? In deze gekke tijd kan het altijd beter natuurlijk. Maar ik probeer altijd wel positief in het leven te staan, want bij de pakken neer zitten heeft toch geen zin.
Heb je nog een beetje werk in deze gekke tijd?
Nou, aangezien ik fulltime modellenwerk doe was ik wel even de pineut... 8 weken lang heb ik geen werk gehad. Super shit want ik had echt een volle agenda en van de ene op de andere dag lag alles eruit. Afgelopen vrijdag heb ik weer mijn eerste shoot gehad. Wat denk je? Gelijk in ondergoed, haha. Ook acht weken geen sportschool gezien natuurlijk. Dat merk heeft nu ook een mondkapje in de collectie waar ik ook mee op de foto moest. Topcombi dus, haha! Maar ik merk dat alles langzaam weer op gang komt en dat is zó fijn!
leonie stegink fhm09
Foto: Sime Eskinja
Waar kunnen de mensen je van kennen?
Hmm ja dat kan van alles zijn eigenlijk. Door mijn modellenwerk zie je mij wel eens hier en daar verschijnen. Veel mensen kennen mij vooral door mijn korte blonde haar. Of via Instagram, of van festivals (waar ik gek op ben), maar het kan ook zijn dat mensen mij kennen van Miljoenenjacht. Daar ben ik een hele poos 1 van de 26 koffermeisjes geweest. En natuurlijk van de FHM500 !
Je bent model van beroep. Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?
Als klein meisje riep ik vaak dat ik prinses wilde worden, haha. Nou, dat ben ik nu verre weg van. Aangezien ik ook niet een typisch meisje meisje ben. Maar voordat ik modellenwerk deed was ik altijd super creatief bezig. Ik heb op het Nimeto in Utrecht gezeten waar ik de opleiding reclame, presentatie en communicatie heb afgerond. Daarna ben ik nog vier jaar lang stylist voor winkels geweest. Dus eigenlijk ben ik best wel creatief, alleen doe ik daar op het moment niks mee. Stiekem best jammer.
Hoe ben je in het modellenvak gerold?
Vroeger ging ik elk jaar met een vriendinnetje naar de Megafestatie in Utrecht. Dit vonden wij echt fantastisch! Dit was een grote beurs waar allerlei merken en bedrijven promoties deden en er waren allerlei optredens. Hier werd ik zowat elk jaar aangesproken door scouts voor modellenwedstrijden. Ik was alleen nog te jong en voor mij op dat moment ook nog niet zo. Uiteindelijk had ik mijzelf jaren later opgegeven voor de Miss Nederland verkiezing waar ik Miss Flevoland 2007 ben geworden. Vanuit daaruit ben ik langzaam het modellenwereldje ingerold.
Wat vind je tof aan modellenwerk?
Ik vind het super tof om samen met een team naar een mooi eindresultaat te werken en uiteindelijk blije gezichten en klanten te zien. Dan ga ik altijd met een warm hart naar huis en bedenk ik mezelf hoe gelukkig ik ben met mijn werk. En het reizen vind ik ook gaaf! Zo bijzonder is het elke keer weer om ingevlogen te worden omdat ze speciaal mij willen hebben. Soms wel een bizarre gewaarwording hoor. In de loop van de tijd ben ik best kritisch geworden op mezelf, dus wanneer ik het eindresultaat zie kan ik soms mezelf verbazen hoe mooi iets is geworden. Dat heeft alles te maken met een fijn team, de samenwerking, professionele mensen en een goede vibe.
leonie stegink fhm04
Foto: Sime Eskinja
Welk model kijk jij met bewondering naar?
Pfoe, ik heb niet speciaal één model waar ik bewondering voor heb. Vroeger toen ik nog lange haren had hoorde ik wel eens dat ik op Heidi Klum leek. Vanaf toen ben ik best vaak naar haar foto’s gaan kijken en dat inspireerde mij wel. Maar inmiddels heb ik er een aantal die ik volg op Instagram die steeds weer prachtig werk maken. Meiden die mij inspireren zijn bijvoorbeeld Brenda Noort en Monique Spronk omdat ze dezelfde look hebben als mij en super goede modellen zijn. Verder vind ik vrouwen als Marlijn Hoek, Felice Fleur, Sascha Bunge, Donna Ubags, Cato van Ee en Rianne Meijer ook heel inspirerend.
Wat is de vetste opdracht die je hebt gedaan?
Ik heb zoveel leuke jobs meegemaakt. Als ik moet kiezen was dat wel mijn driedaagse shoot in Kaapstad. Ik werd speciaal ingevlogen en alles was tot de puntjes verzorgd. We gingen drie dagen shooten in Stellenbosch en het was zo relaxt en gezellig. Nog steeds werk ik soms voor deze klant. Na deze drie dagen had ik vier dagen voor mezelf eraan vastgeplakt om een paar testhoots te doen. In die week heb ik zoveel toffe dingen gemaakt. Ik kwam thuis met een vol nieuw portfolio. Blijer kon je mij niet krijgen!
Dit is ook wel echt een bijzondere shoot dit! Wat kun je er over vertellen?
Jaaa, dit eindresultaat is zo gaaf geworden! Lekker rauw, sexy in een Voque achtige sfeer. Love it! En werken met Sime en Michel is echt een genot! Deze twee mannen weten waar ze over praten. Binnen een paar uur hadden we alles erop staan. De vibe en energie was te gek. We mochten gebruik maken van het super leuke appartement van Tanja Kok en samen zijn we met wat inspiratie beelden en eigen creativiteit tot dit resultaat gekomen. Ik vind het altijd super leuk om met een team te werken en samen iets moois te creëren. Als model is het ook heel goed om altijd nieuw materiaal aan te leveren aan je bureaus.
Wat maakt hem zo’n goede fotograaf?
Sime heeft echt zijn eigen style. Hij weet precies wat hij wilt tijdens het shooten en werkt naar dat beeld toe. Voor het team is dat zo fijn en werkt lekker snel. Sime heeft zoveel ervaring en werkt als fotograaf overal op de wereld. Hij is van Kroatische afkomst en heeft daar ook veel klanten, maar ook in Parijs, New York en Londen. Sime is een hele fijne vent, maar hij kan ook best streng zijn tijdens het shooten waardoor hij het model net iets meer laat geven en ‘out of your comfort zone’ laat gaan. Dat komt het resultaat alleen maar ten goede. Ik heb hem leren kennen op de boeklancering van Tanja Kok. Hij kwam plotseling naar mij toe en zei dat hij met mij moest shooten omdat hij mijn gezicht zo mooi en sterk vindt. Ik werd hier gewoon verlegen van, haha.
Hier kun je de FHM500 met Leonie online bestellen. Vergeet haar niet te volgen op Instagram ! Wordt zij blij van, word jij blij van.

Favorieten van Leonie Stegink

Stad:New York Land: Nederland toch wel
Reis:Vietnam & Filipijnen staat op de lijst Dier: Hond – over een paar maandjes een puppy!
Maaltijd:Curry Drankje: Rode wijn
Festival:Strafwerk, Mystic Garden & Into the Woods DJ:
Chris Stussy & Prunk – eigenlijk alle dj’s van PIV Records!

Credits

Model: Leonie Stegink – volg haar op Instagram Fotograaf: Sime Eskinja – volg hem op Instagram
MUAH:Michel Shakiba - volg hem op Instagram

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant