FHM Shoots: knappe dokter Aletta la Blanche

jul 09 2020, 17:00 Girls
aletta 2084 omslag
In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land kennen. Vandaag maken we kennis met de prachtige Aletta la Blanche , die we dit jaar op plekje nummer 294 van de FHM500 vinden. Ze mag dan wel 30 lentes jong zijn, deze beauty is forever young. Woont het grootste deel van haar tijd op Bali, fantastisch model en cosmetisch arts. Speciaal voor ons hield ze samen met fotograaf Russell Pearson een indoor-fotoshoot, waar de fotograaf ook een fantastische video bij schoot.
Hee Alett! Waar ben je momenteel allemaal mee bezig?
Ik zit op dit moment in de trein van Rotterdam naar Enschede om mijn familie op te zoeken. Mijn broer is onlangs jarig geweest en ik wil nog graag m’n kleine neefjes en babynichtje nog even knuffelen voor ik weer terugga naar Bali. Eén keer raden overigens wat ik heb bedacht als verjaardagscadeautje voor m’n broer... het FHM500 magazine met z’n kleine zusje erin.
Haha, heel goed! Wat vind je ervan dat je in de lijst der lijsten staat?
Jaaa dankjewel! He-le-maal leuk natuurlijk! Dokter Aletta in de FHM, wie had dat nou ooit gedacht.
Hoe denk je over de FHM500?
Ik denk dat de FHM500 verkiezing zich uitstekend leent als lekker juicy gespreksonderwerp. Het geeft liefhebbers van vrouwelijk schoon iets leuks om naar te kijken én is meteen een mooi compliment + mood booster voor een hele lading vrouwen. En daar is, als je het mij vraagt, helemaal niks mis mee! Ik weet dat er genoeg mensen zijn die deze verkiezing schalen onder ‘ordinaire vleeskeuring’ en ik heb ook wel berichtjes ontvangen via Instagram, toen ik lastminute nog wat stemmen probeerde te vergaren omdat ik me had vergist in de deadline, welke luidde; “FHM heb je toch niet nodig? je bent zoveel meer!” Lief bedoeld natuurlijk, maar toch interessant hoe mensen (onbewust) geprogrammeerd zijn om in hokjes te denken. Want we zijn tenslotte toch allemáál zoveel meer?
aletta 948 681x1024
Foto: Russell Pearson
Hoe ben jij eigenlijk in het modellenwereldje gerold?
Ik was gevraagd voor mijn allereerste shoot op mijn 16e , vanaf dat moment was ik om. Ik had me ingeschreven bij een modellenbureau in Zwolle waarvoor ik af en toe shoots deed en kwam via Hyves in contact met fotografen voor TFP-shoots. Hilarisch om die oude foto’s nu terug te zien. Toen ik 18 werd ben ik voor mijn studie Geneeskunde naar Rotterdam verhuisd en in plaats van een bijbaan in het ziekenhuis koos ik voor hostessen- en modellenwerk. Hier begrepen ze op mijn opleiding niks van, maar het is uiteindelijk mede door mijn bijbaan als model dat ik een grote affiniteit met health, beauty, voeding etc. heb ontwikkeld wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat ik direct na mijn afstuderen cosmetisch arts ben geworden en daarnaast Orthomoleculaire Geneeskunde heb gestudeerd. Het had dus allemaal zo moeten zijn. Altijd je hart volgen en lekker doen wat je gelukkig maakt.
Je bent vaak op Bali te vinden, hoe dat zo?
Ik woon het grootste gedeelte van het jaar op Bali. Althans, dat was de bedoeling maar Corona heeft dat nu even in de war geschopt en ik zit nu al een tijdje gezellig ’vast’ in NL. Ik heb altijd al geroepen dat ik ooit in een warm land ging wonen, in Nederland loop ik namelijk 99% van de tijd te bibberen van de kou met kippenvel to the max en dat is zooo vermoeiend. Dus januari 2019 ben ik officieel naar Bali verhuisd met m’n toenmalige verloofde en hond om daar een leventje op te bouwen, maar ik kom wel nog steeds elke 2/3 maanden naar Nederland voor mijn werk als cosmetisch arts in de klinieken Injectable Kliniek Amsterdam en Skin+Surgery Clinics én om uiteraard ook meteen m’n lieve vrienden en familie weer te zien.
Wat is er zo leuk aan Bali?
Als ik 1 ding moet noemen: de vibe. Je stapt uit het vliegtuig, die kenmerkende geur van Frangipani bloemen dringt je neus binnen en dat gecombineerd met het rustgevende Balinese pingelmuziekje, zalig! Waar ik in de 5e versnelling het vliegtuig in stapte vanuit Nederland, schakelt Bali mij direct terug naar de 1e versnelling zodra ik land. Even helemaal terug naar de fabrieksinstellingen. Combineer dat met superlieve mensen, heerlijk eten, goede golven (en warm water dus geen geklungel met wetsuits!), palmbomen, verse kokosnoten en het tropische klimaat en je hebt iets wat ik noem: paradijs.
aletta 261 1024x681
Foto: Russell Pearson
Wat vond je van de shoot met Russell Pearson?
Helemaal geslaagd, zo’n leuke vent! We hadden meteen een superleuke klik en gingen als een speer, het werkt altijd 100 keer prettiger en efficiënter als er een fijne communicatie is en je met elkaar kan lachen. En dat hebben we zeker gedaan!
Je bent naast model ook cosmetisch arts, heb je wel eens wat aan jezelf laten doen?
Eet een slager vlees?
We durven het bijna niet te zeggen, maar je hebt inmiddels de 30 jaar aangetikt. Wat is jouw geheime recept om er zo jong en goed uit te blijven zien?
Yesss, de dirty thirty. But feeling 22! Ik ben een behoorlijke een health junkie en let erg op m’n voeding; a healthy outside starts from the inside! Luister goed naar je lichaam en hoe het reageert op bepaalde voeding, alles wat irriterend werkt op je darmen of zorgt voor grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel zorgt er ook direct voor dat je lichaam sneller verouderd. Tip: doe de Health Check en test op voedselallergenen bij Refleqt Clinic in Haarlem om helder te krijgen welke voeding jij misschien beter kan vermijden. Meten is weten!
Wat hoop je in de toekomst nog allemaal te doen?
Haha, heb je even? Ik ben gek op dagdromen! Om maar wat te noemen: ik wil nog veel interessante onderzoeken uitvoeren binnen de Cosmetische Geneeskunde. Een stilteretreat. Surfen op de Mentawai Islands. Ooit een keer een bootje bemachtigen. Vloeiend Indonesisch leren spreken. Burningman beleven. Salsadansen in Cuba. In een heerlijke Nederlandse romcom spelen samen met mijn lieve vriendin en FHM500-partner in crime Lisa Groothuijzen ! En in het algemeen heel veel mooie avonturen meemaken, nieuwe ervaringen opdoen en fijne herinneringen maken met al m’n lieve gekkies, hondje en familie.
Wie vind jij eigenlijk de mooiste vrouw van Nederland?
Ohh, zo lastig. Een beetje zoals de vraag wat is je favoriete film? Want er zijn er zoveel fantastisch mooi! Ik heb sowieso een serious girlcrush op al m’n vriendinnen, maar als ik moet zeggen van welke vrouw esthetisch gezien mijn hart echt sneller gaat kloppen, dan kies ik voor Doutzen Kroes. Belachelijk knap.
Hier kun je Aletta la Blanche volgen op Instagram. Wordt zij blij van, word jij blij van. Easy!

Behind the scenes video

Vluggertje met Aletta la Blanche

Dier:M’n lieve jack russel Boudie! en ik wil later een geit Land: Nederland, favoriete eiland: Bali ;)
Drankje:Kelapa (kokosnoot) en espresso martini Auto: M’n Volkswagen Kevertje!
Boek:‘The Power of Now’ – Eckhart Tolle (= lifechanger!) Sport: Yoga en surfen

Gallery

Credits

Model:Aletta la Blanche - Volg haar op Instagram Fotograaf: Russell Pearson - Volg hem op Instagram
Locatie:La Paulowna in Den Haag - Volg ze hier op Instagram

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant