Technosetje #20: Fatboy Slim – Live bij Big Beach Boutique II in 2002

Mannen, we gaan even terug naar de zero’s met wel een van de meest legendarische sets aller tijden! Nu de lente net is begonnen, voelen we al onze festivalvlindertjes in onze buik opkomen. Daarom pakken we er een uit de oude doos met een set waar iedereen het vandaag de dag nog over heeft: de iconische DJ-set van Fatboy Slim op Brighton Beach in 2002.

Stel je voor: je staat op een festival zonder iPhone, je hoeft niet op sociale media te laten zien dat je er bent en je leeft volledig in het moment terwijl iedereen compleet uit zijn dak gaat. Deze avond is voor menig feestbeest dat aanwezig was onvergetelijk geworden. Een feest als dit zal nooit meer hetzelfde zijn.

Fatboy Slim

Norman ‘Jacker-Of-All-Genres’ Cook, beter bekend als Fatboy Slim, heeft al een heleboel succesvolle projecten achter zijn naam staan. Normans eerste Fatboy Slim-album is Better Living Through Chemistry (1996), maar hij wordt echt een hitmaker met You’ve Come A Long Way, Baby. In 1998 verovert hij de Europese hitlijsten met de singles ‘The Rockafeller Skank’, ‘Gangster Trippin” en ‘Praise You’.

Brighton Beach

Het was een gratis event dat naar verwachting zo’n 60.000 mensen zou trekken. Maar toen er ineens 250.000 mensen opdoken, werd het gewoonweg ‘t grootste feestje dat Brighton ooit heeft gezien. De volledige video van die legendarische set werd onthuld als onderdeel van de activiteiten ter ere van de 20e verjaardag van de Big Beach Boutique-evenementen op Brighton Beach. Om dat te vieren, gooide Fatboy Slim vorig jaar ook nog eens een boxset de wereld in die je nu kunt streamen op Spotify:https://open.spotify.com/album/2vU9nJX3YWfqlDEA4kPmLX?si=NAARFJHlRkGahEYFBzvL4w

 

Meer technosetjes?

 

Reageer op artikel:
Technosetje #20: Fatboy Slim – Live bij Big Beach Boutique II in 2002
Sluiten