Technosetje #10: Reinier Zonneveld met zijn Rooftop Livestream

Als er iemand is die in technoland absoluut niet vergeten mag worden, is het Reinier Zonneveld wel. Deze baas heeft in de afgelopen jaren een fanbase opgebouw waar je u tegen zegt.Met meer dan 340k volgers op Instagram, vele boekingen over de hele wereld en een succesvol platenlabel kunnen we Reinier wel bestempelen als een levende technolegende. Het dak eraf blazen neemt hij deze keer wel erg letterlijk.

Reinier Zonneveld

Met zijn laatst uitgebrachte album Church of Clubmusicheeft de 29-jarige DJ weer even laten zien waartoe hij in staat is. Met techno op alle verschillende niveaus blaast hij je speakers helemaal de gedver in. In de loop van de jaren is hij van de illegale rave’s naar de piekmomenten op de dikste feesten gevlogen. Hierdoor is ook zijn muziekstijl een beetje veranderd naar hardere beukplaten, maar toch blijft Reinier zoals hij altijd al was. In ons ADE-interview met de DJ verteld hij over hard gaan op de drop: “Dat is het mooiste wat er is. Dat is echt keihard pieken. Je hebt bestaande tracks die je live doet. Maar het gebeurt ook, zeker op een party als Thuishaven, dat je acht uur staat te draaien en compleet in de flow zit. Tja, als je dan iets nieuws maakt op het moment zelf en je publiek precies snapt waar het om gaat, dan is dat zo vet. Daar doe ik het allemaal voor.”

Rooftop Livestream

Tracks als Eating Concreteen Move Your Body To The Beatkennen we inmiddels hal de klassiekers die langs blijven komen. Vanaf het dak van zijn huis in Amsterdam mixt hij de oude en nieuwe tracks live aan elkaar. Geen voorgemixte rotzooi. Gewoon geluidje voor geluidje een hele dikke set knallen. De set begint al vrij sterk en neemt naarmate het einde alleen maar in power toe. Reinier weet het geheel mooi af te toppen met een hele hoop rook en een heerlijke sunset. Een uur en een kwartier knallen als geen ander dat kan:

Meer technosetjes?

Reageer op artikel:
Technosetje #10: Reinier Zonneveld met zijn Rooftop Livestream
Sluiten