Technosetje #8: Solomun @ Chambord x Cercle festival

De Bosnisch-Duitse dj Solomun is een beest achter de draaitafel. Hij is één van de meest gerespecteerde producers van Europa en komt altijd wel ergens bovenaan uit in polls. Hij heeft onder andere de Best Producer titel binnengesleept bij de DJ Awards Ibiza en was DJ of the Year van Mixmag Magazine. Voor hem zit de muziek in de momenten, iets dat dit fenomeen maar al te goed weet te stoppen in z’n strakke sets.

Solomun

Solomun (volledige naam Mladen Solomun) werd geboren in Travnik, wat tegenwoordig in Bosnië en Herzegovina ligt. Al vroeg verhuisde hij naar Hamburg, één van de meest bruisende steden als ‘t gaat om muziek. Toch was Solomun eerst niet zo fan van muziek. Zijn eerste liefde was het maken van films. Als jonge knaap had hij al een klein productiebedrijfje met vrienden en maakte hij korte films. Dat veranderde toen een neef van hem ‘m wat tapes kwam brengen. Z’n neef was iets ouder en ging regelmatig naar clubs. De dj kwam erachter dat er meer was dan alleen de muziek op de radio. Zo eindigde hij dus als 16-jarige achter de draaitafel bij House of Youth.

Geluid

Solomun’s muzikale wortelen liggen in de hiphop, soul, funk en R&B. Die mengelmoes, gemengd met andere elementen in z’n productiewerk, creëert fijne housemuziek met diepe, funky baslijnen, euforische melodieën en af en toe vocalen die barsten van emotie. Met z’n sets heeft hij zo’n beetje overal al gestaan, denk bijvoorbeeld aan Ultra Festival, Exit Festival, Melt! Festival en Tomorrowland! Oh, en misschien wel het leukste: zelfs GTA is niet voor hem veilig. In Grand Theft Auto Online is hij een in-residence dj in de After Hours DLC. Ook is de clip voor ‘Customer is King’ geheel opgenomen in Grand Theft Auto V als onderdeel van een grote samenwerking tussen hem en Rockstar Games. Lekker hoor!

Maar joh, je komt uiteindelijk voor de strakke set. Hopelijk vinden jullie ‘m net zo vet als Pedro Lopes die geheel in extase reageert op de Soundcloud, want dan is onze missie zeker geslaagd.

Meer technosetjes?

Reageer op artikel:
Technosetje #8: Solomun @ Chambord x Cercle festival
Sluiten