Technosetje #13: CamelPhat Live @ Elrow Town London

Oke, we zullen even eerlijk met je zijn. Misschien is dit geen volledig techno-duo. Hoewel de boys van CamelPhat soms technoplaten door de geluidskabels pompen, liggen hun roots ze meer in de techhouse haven. Maar goed, wij zijn groot fan van deze Britten. Hun laatste album Dark Matter (zie onderin) kwam een aantal weken geleden uit, en een hele hoop gehoorbeschadiging later vonden wij het meer dan nodig om ook jou hier mee te verwennen. En over het technosetje gesproken, is alweer een jaar geleden. Ja, wij missen de festivals ook maat.

CamelPhat

Even een kleine introductie, voor mocht je nog nooit van deze gasten gehoord hebben. Deze Grammy-genomineerden DJ’s & producers zou je kunnen kennen van het liedje ‘Cola’ met Elderbrook. Ook de tracks ‘Breathe’ en ‘Panic Room’ zul je vast wel eens voorbij hebben horen komen. Eigenlijk is de sound van CamelPhat een soepje getrokken uit techno-bouillon, met flink wat tech-house balletjes en groenten mix van euforische groenten. De mannen staan al sinds 2006 te vlammen achter de Wheels of Steel, waarvan de eerste jaren als Whelan & Di Scala. De track ‘Cola’ haalde de 3e positie in de UK Dance charts en ging meerdere keren platinum. Als toetje nog een nominatie voor een Grammy voor ‘Best Dance Recording’. Geen kleine spelers dus.

Dark Matter

Na drie albums en heel veel singles werd het eens tijd voor de heren om een flink studioalbum op tafel te gooien. Dark Matter is de perfecte mix tussen techhouse, techno en belachelijk lekkere elektronische bliepjes. Waar de meeste afhaken bij de eentonigheid van housemuziek, weten deze dikke kamelen je aandacht erbij te houden door de prachtige stemmen van o.a. LOWES en AU/Ra. Die laatste ken je vast van de tune ‘Darkside’ met Alan Walker. Heerlijk albumpje dus. We vergeten bijna te lullen over het technosetje zelf. Kort samengevat, overheerlijke mix tussen simpel gedreun, een machtige bass en de juiste dosis extacy… uh, extase. Don’t do drugs kids, stay in school. Geniet hieronder maar van CamelPhat live op de mainstage van Elrow Town London. En check daaronder het album. Echt doen.

Meer technosetjes?

Reageer op artikel:
Technosetje #13: CamelPhat Live @ Elrow Town London
Sluiten