Technosetje #5: Ben Böhmer voor Cercle

Het kan best lastig zijn om geconcentreerd te blijven tijdens het werk. Dat dachten ze eind jaren’70 in Detroit en Chicago ook, en zo ontstond techno. Heerlijk om lekker op door te werken of de zonsondergang te bekijken op het strand. Techno it is. Ben Böhmer knalt er vanuit een luchtbalon even een dikke progressive house set uit.

Ben Böhmer

De uit Göttingen afkomstige techno-DJ gaat al een tijdje mee. In 2015 bracht de Duitser zijn eerste single Promise Youuit op zijn eigen label Ton Töpferei. Met 9 EP’s, meerdere singles en remixen is Ben Böhmer zeker geen kleine speler meer in de wereld van de deep & progressive house. Gemiddeld streamen iedere maand 1,5 miljoen mensen de muziek van de Duitser op Spotify.

Zijn laatste track is er ook zeker eentje voor in jouw playlist. Samen met Romain Garcia pompte hij een kleine twee weken geleden de plaat Cappadocia eruit. Door de dikke baslijnen samen met de typische Ben Böhmer riedeltjes krijg jij gegarandeerd een oorgasme.

Luchtballon

Het Turkse gebied Cappadocië is een trekpleister voor toeristen en luchtballonnen. Het prachtige berglandschap is dé perfecte plek voor een Böhmer-setje. Lichtelijk opbouwend weet Ben ons te vermaken met minimalistische kicks en euforische leads. Het grootste deel speelt Ben zijn eigen tracks. Dit setje is perfect voor de zonsondergang of een goede after. De dronebeelden maken dit setje zowel een genot voor het oog als het oor. Wij verlangen in ieder geval weer naar een festivalletje. Met Ben.

Meer house en techno? Volg Dansvloerluistervoer op Spotify

Meer technosetjes?

Reageer op artikel:
Technosetje #5: Ben Böhmer voor Cercle
Sluiten