Technosetje #14: Âme DJ in Art Biesenthal

In de donkere krochten van de nachtclubs wordt Âme ook wel ‘De Metselaar’ genoemd, omdat hij z’n sets zo zorgvuldig opbouwt. Het had ook zomaar ‘Marathonman’ kunnen zijn, want soms staat onze Duitse vriend met een geconcentreerde blik zomaar langer dan 10 uur achter de draaitafels. Zo zijn z’n imposante all night long sessies bij Club Naturel op het Zwarte Pad in Scheveningen een begrip geworden. Dit keer bouwt Âme een heerlijk setje in Art Biesenthal, een bijzondere villa net iets boven Berlijn.

Âme

Wist je trouwens dat Âme uit twee mensen bestaat? Âme is een Duits danceduo dat bestaat uit Kristian Beyer en Frank Wiedemann. Tijdens dit setje knalt alleen Kristian erop los. De juiste beschrijving voor Âme is de perfecte martini van deephouse en techno. Shaken, not stirred. Ze zijn samen met Dixon de eindbazen van het Innervisions-label. Hoewel ze samen een duo vormen, treden ze meestal los van elkaar op. Héél sporadisch treden ze samen op als Âme II Âme, zoals twee jaar geleden op Lowlands, waar wij natuurlijk bij waren. Hun legacy stamt al uit 2003, toen ze hun debuut maakten achter de bliepjes-machines en bass-beukers. Dat ze een flinke naam in de house- en technoscène hebben opgebouwd, is wel duidelijk. Tracks met bijna 20 miljoen streams zeggen in dat opzicht een hoop, het feit dat ze jarenlang in de top van de beste dj-lijst van Resident Advisor stonden, doet de rest.

Art Biesenthal

Je komt hier natuurlijk voor je wekelijkse dosis gehoorbeschadiging. Bij deze waarschuwen we je alvast voor een zen momentje op topniveau. We reizen af naar Biesenthal, net boven Berlijn. Hier staat een bijzonder kunstwerk, namelijk een klassiek herenhuis met aan de achterkant een moderne villa. Een heel bijzonder locatie dus. Tijdens de livestream van Innervisions x Art Biesenthal mocht ook Âme zijn kunsten vertonen. Het 1,5 uur durende setje overstijgt vrijwel niet de 120 bpm, maar weet je wel bij de les te houden. Sta niet verbaasd van vreemde sounds en een nagenoeg perfect opgebouwde zonsondergang-set. Dit is Âme:

Meer technosetjes?

Reageer op artikel:
Technosetje #14: Âme DJ in Art Biesenthal
Sluiten