Technosetje #6: Paul Kalkbrenner bij PM Open Air Buenos Aires

De inmiddels 43-jarige technolegende Paul Kalkbrenner draait al aardig wat jaartjes mee in the scene. Omdat Paul zijn tracks live op het podium in elkaar flanst, kan je hem niet echt een DJ noemen. Meer het 8e wereldwonder, oftewel een live-act. De technoset van deze week is opgenomen in club PM Open Air in Buenos Aires. Argentinië is geen verkeerde plek om lekker te knallen op een setje van Paul!

Paul Kalkbrenner

Al sinds 1999 actief in de technoscene, heeft Paul op vrijwel alle grote festivals zijn elektronische meesterwerken mogen pompen door de speakers. Met inmiddels vijf albums en drie EP’s op zijn naam mogen we toch wel stellen dat hij de muziekwereld aardig heeft uitgespeeld. Het liedje “Sky and Sand” werd bijvoorbeeld meer dan 200.000 keer verkocht en ging platina. Met het muziekprogramma Ableton Live vlamt Paul op het podium en maakt hij de muziek live op het podium. Wat een vent, die Kalkbrenner.

Club

Die goeie oude tijd waarin je nog aan het feesten was in een café of club. Weet jij nog hoe dat was? Bij het kijken van dit setje van Paul in club PM Open Air komen die rave-feelings weer heerlijk naar boven. De Duitser weet ons in te pakken met een zeer enerverende set die geheel bestaat uit Kalkbrenner’s eigen werk. De set begint rustig met tracks zoals Since 77 en Part Four en bouwt het eerste uur heerlijk op. Dan gaan we knallen op z’n Paul’s. De visuals zijn heerlijk minimalistisch gebleven om volledig in de muziek op te gaan. Richting het einde gaan we steeds dieper en de muzikant weet zijn setje heerlijk af te sluiten met de tracks Feed Your Head en Aaron. De reacties onder de video spreken voorzich: This whole set is insane perfection.

Meer technosetjes?

Reageer op artikel:
Technosetje #6: Paul Kalkbrenner bij PM Open Air Buenos Aires
Sluiten