FHMShoots: Campervan babe Babette

apr 02 2020, 18:00 Girls
caba 71
In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land beter kennen. Vandaag hebben hebben we heerlijk zomerse foto's van Babette de Koning voor je. Ze reist door heel Australië met haar campervan en beleeft daar de vetste avonturen. Foto's zijn gemaakt door Sally Clark en we kunnen zeggen dat het weer een genot is om naar te kijken.
Hi, Babette! Alles goed?
Ja! Na 1,5 jaar ga ik weer eventjes terug naar Nederland, zin in!
Jij reist echt van hot naar her. Waar ergens op de wereld zit je nu?
Op het moment zit ik in het vliegtuig van Sydney naar Dubai; een leuk kort bezoekje aan mijn zus die daar al 8 jaar woont. Het plan was om 2 weken naar Nederland gaan voor een modellenklus in Duitsland en dan een weekje familie/vrienden bezoeken (en uiteraard wat goede feestjes meepakken in Amsterdam want dat heb ik gemist!). Daarna zou ik vanaf April tot November in Bali verblijven maar dit alles wordt uitgesteld door het coronavirus. Waarschijnlijk zal ik eventjes bij mijn ouders verblijven, wat even wennen zal zijn haha!
Ik heb dus net 2 jaar in Australië gewoond/gereisd en in die periode totaal 4 maanden in Bali en 6 weken in Nederland.
Je bouwde je eigen campervan . Vet! Vertel eens, hoe kwam je op dat idee?
Ik had eerst een kleine kant-en-klare Mitsubishi Express camper gekocht en een aantal maanden mee rondgereisd – het vrije leven vond ik geweldig! Alleen het was echt heel klein. Dus ik wilde een grotere bus. Maarja... deze zijn best prijzig. Geen vriendlief om de kosten te delen of die mijn droompaleis bouwt dus ik dacht: ik ga het gewoon zelf doen! En toen begon de zoektocht naar een grote lege bus en na een paar weken vond ik mijn droom Ford Transit.
Mijn grootste uitdaging van afgelopen 3 jaar was toch wel de omstandigheden hoe ik mijn campervan in de winter (toch zo een 9 graden in Sydney) had gebouwd. Ik deed op dat moment een fulltime online marketing project en ik nam ook modellenklussen aan. Met als resultaat dat ik overdag mijn van bouwde en 's avonds en 's nachts online werkte. Ik had geen eigen gereedschap, deze leende ik elke keer weer opnieuw van een vriend en ik moest alles vanaf stap 1 van YouTube leren. Dit duurde 3 maanden en ik was er helemaal klaar mee – dus ik ging de laatste winter maanden even naar Bali haha. Hoe geweldig #vanlife ook is en lijkt via Instagram, in de winter is het echt koud om op het strand te douchen en het wordt om 5pm donker.... De bruisende zomerdagen/avonden hebben toch mijn voorkeur!
caba 67 1024x683

En waar reis je dan allemaal naartoe in de
campervan? Wat zijn je favoriete plekjes?
Ik heb de gehele Australische oostkust gezien, van Melbourne tot Daintree Rainforest (Cairns). Één van mijn beste vriendinnetjes is 2 maanden mee geweest maar verder heb ik ongeveer 1,5 jaar in mijn campervan alleen gewoond in North Coast of New South Wales (en soms reed of vloog ik naar Sydney voor modellenwerk), wat dan ook echt mijn favoriete omgeving is vanwege de aangename constante temperatuur, perfecte surf, veel natuurparken (gelukkig is dit gedeelte niet allemaal afgebrand) en toch goede hoeveelheid mensen/evenementen etc. om te socializen. Byron Bay is een onwijs leuk klein surfdorpje waar ik heel veel tijd heb doorgebracht. Naar mijn mening wordt het wat overhypt/druk nu en ging ik er alleen nog maar heen voor sociale gelegenheden haha. Daarom sliep/ruste ik heel vaak bij Cabarita Beach, echt mijn grootste favoriet! Dit strand is geweldig voor elk type surfer en naar mijn mening zijn de instakiekjes daar beter, rustiger en unieker dan Byron Bay haha. Locals zijn hier nog echte locals en de sfeer is relaxed en puur. Ik overnachtte/parkeerde mijn camper waar ik zelf wilde, wat eigenlijk illegaal is. In 1,5 jaar tijd heb ik maar 3 officiële waarschuwingen gehad.

Je maakt vast van alles mee op die reis. Kun je een spannende vertellen?
Het leven in een campervan is elke dag een avontuur. Op een avond wilde ik met mijn vriendin parkeren (en slapen) bij een vrij bekend strand, Currumbin (Gold Coast). De parkeerplaats was vrij leeg op wat andere campervans na. Een ute stopte precies naast ons en er zat een verstrooide boer in met veel grote zagen en harken in de achterbak. Hij begon een praatje te maken en wij kapte het af en wilde eigenlijk wegrijden maar we konden de sleutel niet vinden. Toen vroeg de boer of wij het nieuws hadden gehoord over de ontvoerde backpacker in Nieuw-Zeeland. Toen brak het zweet wel even uit! Uiteindelijk hadden we de sleutel gevonden en ergens in een woonwijk geparkeerd, haha.
caba 4 683x1024
Foto: Sally Clark
Heb je ooit oog in oog gestaan met gevaarlijke wilde dieren?
Ik ben toch wel een beetje een sensatiezoeker en zocht altijd naar slangen. Helaas heb ik niet meer gezien dan de ‘huis pythons’ in de tuin van vrienden, die zijn vrij normaal en onschuldig. Hoewel ik heel vaak de dodelijke brown snake bij vrienden zag op sociale media, heb ik deze nooit gezien. Zelfs niet in de zomer op de boerderijen. Ik heb veel spinnen gezien, waarschijnlijk ook wel gevaarlijke haha maar daar ben ik niet bang voor. Een avond probeerde ik een spin in mijn camper te vangen met een beker, maar ik miste, en hij ontsnapte in mijn camper voor het slapengaan. Ja, gewoon pech en ik viel zonder probleem in slaap.
De eerste keer dat ik gestoken werd door een blue bottle, een kwal, dacht ik dat ik bijna dood ging. Ik had brandplekken op mijn been en rende naar de lifeguard. zij dachten, komt er weer zo een meisje haha! Ik moest rusten en het zal overgaan.. Ik ging liggen op het strand en viel bijna flauw maar er gebeurde uiteindelijk natuurlijk helemaal niks.
Er zijn ook heel veel haaien en ik heb een aantal keer het sharkalarm gehoord tijdens het surfen (dan moet je het water uit) en 1x kwam de lifeguard op de jetski naar ons toe om te zeggen dat we er gelijk uit moesten omdat er een 6m Great White Shark was gespot naast de zwemmers. Dat is eng, maar ze vallen niet vaak aan. Overigens surfte ik bijna elke dag met dolfijnen, roggen en schilpadden... echt fantastisch!
Je doet al 12 jaar modellenwerk, hoe bevalt dat je?
Modellenwerk heeft mij naar veel locaties gebracht waar ik anders nooit had kunnen komen en het heeft mij geweldige connecties gegeven. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik ben ook enorm blij dat ik heel goed spaarde en het besteedde aan mijn privéreizen/ervaringen en niet aan een luxe leefstijl. Het is een beroep wat veel onzekerheid en eenzaamheid met zich meebrengt. Je moet heel sterk voor in je schoenen moet staan. Ik ben blij dat ik altijd andere bezigheden en een studie er nog naast deed, dat heeft mij het meest gelukkig gemaakt en daardoor ben ik nuchter gebleven.
Vind je het soms nog wel eens spannend om voor de camera te staan?
Na al die jaren niet echt meer, tenzij het iets is wat ik nog nooit heb gedaan. Een van mijn laatste jobs in Sydney was een grote TV-commercial met idool van mij, Stephanie Gilmore (7x wereldkampioen surfen). Het script was niet bekend en Stephanie, ik en nog een model stonden voor de camera in ons badpak en surfboard en toen werd ons pas verteld welke emoties we moesten uitdrukken. Dat was spannend maar superleuk!
caba 34 1024x683
Foto: Sally Clark
Hoe erg hebben de bosbranden in Australië erin gehakt?
Afgelopen 2019-2020 is meer dan 18 miljoen hectare aan natuurparken verbrand, 5900 gebouwen vernietigd en niet te speken over het aantal mensenlevens en de miljoenen dieren. Verschrikkelijk! De schade is enorm natuurlijk. Helaas heb ik zelf niet direct kunnen helpen - ik heb bij het rode kruis gedoneerd en een koala geadopteerd bij WWF. In mijn laatste jaren reizen heb ik best wat natuurrampen meegemaakt van dichtbij. De voorspelde ‘Day Zero’ (watercrisis) in Kaapstad, de grote aardbeving in Indonesië in 2019, de extreme droogte/bosbranden in Australië etc.
We moeten gezamenlijk veel beter voor onze aarde zorgen om dit te voorkomen. Ik probeer zo minimalistisch/low waste mogelijk te leven en alle (verzorgings)producten, voeding (en meer plantaardig), kleding (wat ik haast nooit koop) probeer ik zo duurzaam mogelijk te kopen.
Je avontuur in Australië zit er bijna op, wat zijn je plannen voor de toekomst?
Met name blijven doen wat ik leuk vind en waar ik echt plezier uit haal. Ik focus op het moment meer op de ontwikkeling van mijn online/content marketing kennis en het reizen zit er voorlopig nog wel in. Ik heb nog niet de behoefte om op 1 plek te wonen en mijn gipsy lifestyle geeft mij veel nog veel voldoening. Waar ik uiteindelijk wil wonen? Nog steeds echt geen idee. Het liefst ergens met een warmer klimaat en strand cultuur.
Als je moest kiezen tussen je campervan of modellenwerk, wat kies je dan?
Dat is lastig! Ik haalde heel veel voldoening uit de combinatie. Werken in de stad (en soms slapen in appartementen) en dan terug naar mijn campervan en alleen wakker worden op afgelegen stranden. Ik vind het heel prettig om sociaal te zijn tijdens modellenwerk maar ik vind het heerlijk om een aantal dagen tegen niemand te praten en mijn eigen ding te doen met mijn campervan en mijn laptop/camera.
Wil je tot slot nog iets kwijt dat we niet gevraagd hebben?
Wie daagt mij uit voor een nieuw avontuur??!!! Ik sta altijd open voor nieuwe gave uitdagingen!
Foto's: Sally Clark

Credits

Model: Babette de Koning
Fotografie: Sally Clark

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant