FHM Shoots: TikTok-fenomeen Lies Zhara

apr 09 2020, 18:00 Girls
dsc 0810
In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land beter kennen. Vandaag hebben we een heerlijke indoor shoot met Lies Zhara. Pas 18 jaar jong, maar wat een prachtvrouw. Samen met Russell Pearson legde ze heel wat mooie plaatjes vast. En ondanks haar leeftijd, heeft ze al veel goede toekomstplannen.
Hi Lies. Waar ben je op dit moment allemaal mee bezig?
Nou momenteel ben ik druk bezig met leren voor mijn HAVO examens, nu dus thuis studeren, vanwege het coronavirus... Voor dat deze epidemie uitbrak zat ik ook midden in de voorbereiding voor de finale van Miss Beauty of Noord-Holland. Helaas moest ook dit tot nader order uitgesteld worden.. maar ben wel ontzettend gemotiveerd om deze uitdaging straks voort te zetten!
Waar ben je opgegroeid?
Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik drie jaar was. De eerste 6 jaar van mijn jeugd heb ik doorgebracht in Haarlem en omstreken! Hierna ben ik samen met mijn moeder en haar partner verhuisd naar Noorwegen. Een jaar later hebben ook mijn vader en zijn nieuwe vrouw besloten om in Noorwegen te komen wonen met hun toen 1 jaar oude zoontje, mijn half- broertje dus. Mijn halfzusje is daar geboren. We woonden op een grote boerderij met paarden, and I absolutely loved it. Helaas moesten wij wegens omstandigheden terug verhuizen naar Nederland en heb ik de rest van mijn jeugd doorgebracht in Nederland. Momenteel woon ik nog steeds bij mijn moeder in Zandvoort en mijn vader in Haarlem, samen met de rest van mijn familie!
dsc 9874 681x1024
Foto: Russell Pearson
We zien in je insta bio dat je veganistisch bent. Sinds wanneer en wat heeft je hiertoe besloten?
Dat klopt inderdaad! Of nou ja... Ik doe mijn best, maar af en toe gaat een cracker met kaas er nog wel in. Ik ben wel heel streng vegetariër. Dit ben ik al sinds mijn 9e, dus nu zo’n 10 jaar. Ik ben een ontzettende dierenliefhebber en heb daarom besloten dat ik niet mee wil doen aan de dieren-mishandeling in de bioindustrie. Ik schaam me zelfs een beetje dat ik dus nog niet volledig veganist ben, maar ik ben daar wel hard mee bezig, om dat ook voor elkaar te krijgen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat naast mijn liefde voor dieren, ook gezondheidsredenen mij er toe hebben gedreven om vegetariër te blijven... Dierlijke eiwitten geven bij mij duidelijk een verslechtering.
Je doet best veel shoots in badkleding of lingerie, is dat nog wel eens ongemakkelijk?
In principe heb ik nog nooit fotoshoots in lingerie gehad! Badkleding inderdaad wel, maar ik heb vooralsnog nog nooit last gehad van awkward momenten met de fotografen. Het is hun vak en ze zien regelmatig vrouwen die minder kleding aanhebben dan ik, dus die zullen daar echt niet van opkijken, ga ik vanuit. Ik denk eigenlijk dat een fotograaf sowieso niet zoveel oog heeft voor de daadwerkelijke vrouw voor de camera, maar vooral let op bijvoorbeeld licht, scherpte en andere technische dingen, haha!
Wat vond je van de shoot met Russell en wat vind je van hem als fotograaf?
Russel is ontzettend aardig en heel relaxed in de omgang! Hij heeft altijd veel ideeën en hij maakt natuurlijk ontzettend mooie foto’s ! Ik vind het een compliment dat ik al twee keer voor zijn camera heb mogen staan. Hij heeft respect voor mijn grenzen en hij staat open voor mijn eigen input, dus dat kan niet beter! Thanks Russel!
dsc 9675 681x1024
Foto: Russell Pearson
Je bent ook heel actief bent op TikTok en hebt meer dan 250K volgers. Wat is er leuk aan TikTok?
Ja, TikTok is zo'n verbazingwekkende app. Je hebt veel TikTok 'lovers' en heel veel TikTok 'haters', zonder iets daartussen... Het is net een soort aparte commune. soms kom je van die TikTok-lovers tegen en die weten dan vaak dingen die alleen mensen uit de TikTok-wereld weten. Dan snappen andere mensen totaal niet waar het over gaat. Het voelt ook super hecht. Er is weinig haat en heel veel diversiteit. Ik vind TikTok zo leuk omdat je gewoon super creatief kan zijn! Er zijn zoveel verschillende dingen die je makkelijk in elkaar kan editten en mijn volgers zijn zo lief.
Wat voor video’s maak je daarop?
Ja, zoals ik al zei is er eigenlijk niks te gek voor TikTok. Je kan er echt alle kanten mee op, dat maakt het ook zo ontzettend leuk, omdat je creativiteit geen grenzen heeft. Ik doe van alles: ik maak dansfilmpjes en lipsinc-video’s, maar soms ook gewoon grappige video’s of juist acteerfilmpjes, alleen of met de mensen om mij heen, of ik laat het hele proces zien van het maken van mijn tekeningen, het kan echt allemaal!
dsc 9997 1024x681
Foto: Russell Pearson
Als je moet kiezen tussen TikTok of Instagram, wat kies je dan en waarom?
Jeetje dat vind ik lastig... Ik vind TikTok superleuk vanwege de creativiteit die ik er in kwijt kan en de ontzettend "supportieve" fans. Toch mis ik bij TikTok de interactie met fans dan weer heel erg! Je kan namelijk niet met elkaar DM'en en live gaan, is vaak ook geen groot succes... Dus ik denk nu eigenlijk dat de combinatie van die twee ideaal is! Het heeft zulke verschillende goede kanten allebei, dat ik eigenlijk niet zou kunnen kiezen.
Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Al zo lang ik mij kan herinneren is mijn grootste droom om een goed doel te starten voor dieren. Ik weet niet wat voor dieren en ik weet niet waar en hoe; ik weet alleen dat het niet uitmaakt hoe ik er kom, ik wil diegenen die geen stem hebben gewoon helpen en een stem geven. Zoals eerder gezegd, ben ik de grootste dierenliefhebber ever en ben dan ook vastberaden om dit plan waar te maken! Het hoeft niet nu, maar ik weet zeker dat het gaat gebeuren. En los daarvan wil ik gewoon super graag zo veel mogelijk van de wereld zien. Mooie plekken ontdekken en wilde dieren bewonderen, van veraf uiteraard, lijkt me echt fantastisch. En nog leuker om dat uiteindelijk te kunnen combineren met mijn Instagram, en wie weet straks ook mijn YouTube.

Credits

Meer FHM Shoots

Meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant