Carstens Brasserie is lekkere hidden gem tegenover Amsterdam Centraal

14 aug , 19:00 Entertainment
snapinstaapp 454455708 470833772463433 6600916501556107767 n 1080
Als fervente fijnproevers speuren we met plezier de nieuwe en minder nieuwe restaurants af. Carstens Brasserie is een wat ons betreft een hotspot waar je blind een tafeltje kunt reserveren.
We noemen Carstens een hidden gem, maar voor de echt trouwe lezers van FHM zal dat niet het geval zijn, want we zijn hier al een keertje op visite geweest. Nu is er een nieuw menu én een nieuwe chef, dus dat rechtvaardigt een nieuw bezoekje. Carstens zit in een steegje verscholen, maar wel pal tegenover Amsterdam Centraal. Dat maakt het voor iedereen wel erg lekker bereikbaar. Of je nou in de stad woont, of daarbuiten.

Ambiance on point

Fijne ambiance hoor. Rustige sfeer, ruim opgezet, hoge plafonds, fijn muziekje op de achtergrond, grote open keuken om naar te kijken. Echt een topplek om onder het genot van goed eten bij te praten met je date, vrienden, collega’s of klanten. Ook zakelijk een uitstekende plek om mensen mee naartoe te nemen als je wil proosten of die deal wil binnenslepen.

Chef

De nieuwe chef is de 36-jarige Roberto Alcubierre. Geboren in Mexico City, opgegroeid in Barcelona, opgeleid in San Sebastian. Dat is het culinaire epicentrum van Europa, dus dat schept verwachtingen. In Nederland is hij chef geweest bij Okura Hotel, nu zwaait hij de scepter bij Carstens Brasserie.

Menu

Elke week verandert hij het menu, afhankelijk van welke producten er te krijgen zijn. Zo krijgen wij een mooi menuutje voorgeschoteld, waarin het gerecht met de slow cooked gamba met ijs van tomaat de show steelt. Het is fris, koud, krokant, mix van textuur, verschillende kleuren, echt geweldig.
Verder krijgen we een creamy almond soup gesereeerd. Bijzonder zijn de geslicede druiven onderop, die zorgen voor een fruitige explosie. Het is een soort knoflooksoep, zonder dat the misses aan je zal vragen wat jij in hemelsnaam hebt gegeten als je bij haar in bed komt liggen.
Het festijn wordt afgesloten met wild. Hert om precies te zijn, met een saus waar we geen goede notitie van hebben gemaakt, al weten we wel dat er een crème van bleekselderij bijzat, want dat hadden we wel opgeschreven. Het bijpassende wijnarrangement deed blijkbaar ook goed z’n werk.
Anders nog iets? Een toetje graag. Dat krijgen we in de vorm van yoguht ijs met chocolademousse en wat fruity on the side met framboos en bosbessen.

Prijs bij Carstens Brasserie

We kunnen er uitgebreid gaan over uitweiden wat je moet bestellen, maar ze wisselen zo regelmatig van gerechten dat jij toch iets anders gaat krijgen, neem vooral een kijkje op hun Instagram wat ze zoal maken. Maar als je goed wil eten, dan kun je blind ons advies volgen om hier een tafel te reserveren. In onze ogen ook echt heel netjes geprijsd, want voor een 4-gangen menu betaal je 51 euro, terwijl een voorgerecht voor maximaal 19 euro op de kaart staat en een hoofdgerecht nog geen 30 euro kost. Dat vinden wij zeer schappelijke prijs, want bij Carstens Brasserie kun je echt verrast worden met creatieve, echt lekkere gerechten. Knal er nog een pairing wijnarragement bij a 36 euro en jij bent helemaal binnen.
Meer weten of reserveren? Check carstensbrasserie.nl.

Meer restaurant reviews?

Wil je meer restaurant recensies lezen? Check ook de volgende artikelen van restaurants in Amsterdam:
Delen met
Ook interessant