ELA Restobar is de nieuwe mediterrane hotspot in het hartje van de hoofdstad

jan 08 , 16:15 Entertainment
creditsbyimme kopie
Elke maand poppen er overal weer nieuwe restaurantjes op. FHM pikt met liefde de pareltjes er voor jou uit. We gingen op visitie bij het kersverse ELA dat in het hartje van de Jordaan opereert. Wij voorspellen een potentiële superhit.
ELA zit gevestigd op de Elandsgracht, in het hartje van de Jordaan. Wat ons betreft tevens een van de beste plekken om te winkelen bovendien, met buren als Baskéts en Tenue de Nîmes en de negen straatjes om de hoek. ELA is pas net anderhalve week open, als wij aan een tafeltje voor twee plaatsnemen op het hoekje van de befaamde Jordanese straat.
ela restobar amsterdam fhm 10
Foto: ByImme
De zaak is niet groot, maar aan sfeer geen gebrek. De afgelopen jaren zat er een bruine kroeg op deze locatie, maar daar is helemaal niks meer van te herkennen. “Alles is eruit gesloopt, tot de vloer aan toe”, vertelt een van de eigenaren bij ons aan tafel.

ELA all day

Of we willen beginnen met een paar oesters en een bubbeltje? Laten we dat maar doen. Als we de kaart bekijken zien we dat je de hele dag bij ELA terechtkunt. Ze hanteren hier een all-day food concept; van je eerste croissantje van de dag tot je laatste cocktail voordat je toch echt besluit om naar huis te gaan.
“A meal, a table, a mind, and a heart are meant to be shared. To us, that is the true Mediterranean way”, lezen we aan de binnenkant van de menukaart. Het zijn bekende mediterrane klassiekers die hier de klok slaan, maar met een twist.

Kaart vol classics

Wij kiezen jamón ibérico met focaccia met en tomatenrasp (€15), de hamachi met karnemelk, dille en winterpostelein (€16), steak tartaar met eierdooier crème, augurk en pane carasau (€15), burrata met pistache, peterselie, pesto en courgette (€14). Verder laten we nog een mandje zuurdesembrood met boter en een schaaltje gerookte amandelen aanrukken.
ela restobar amsterdam fhm 01
Hamachi en steak tartaar.
Welk gerecht we ook proeven, ze vallen stuk voor stuk in de smaak. De jamón ibérico smelt op je tong als een ijsje onder de Madrileense zon, de steak tartaar brengt je in gedachten naar een Franse bistro in Saint-Tropez terwijl de hamachi de perfecte mix is van een ceviche en een sashimi. Vraag zeker om een lepeltje, want de saus waar de vis in druipt is verrukkelijk. De kaart bestaat nu nog uit enkel koude gerechten, maar onder leiding van chef Teun Dikkers (Bridges, Morgan & Mees) wordt er druk gewerkt aan het toevoegen van warme gerechten.
Verder kun je hier flink uitleven met de drankenkaart. Of je nou zin hebt in een cappuccino om je dag mee af te trappen, een fris biertje na het werk, een goed glas rood bij een hapje of een lekkere cocktail voordat je de stad induikt, je kan hier overal wel terecht.

Tripple A locatie

Yep, dit is een blijvertje. Op een triple A locatie als dit hoeven ze zich over aanwas geen zorgen te maken. Zeker niet als we de eerste zonnestralen van de lente kunnen verwelkomen, de deuren van het restaurant openklappen en het terras non-stop bezet zal zijn. ELA gaat glorieuze tijden tegemoet, dat kan niet missen.
Meer info of reserveren? Check elarestobar.nl .

Gallery

Meer restaurant reviews?

Wil je meer restaurant recensies lezen? Check ook de volgende artikelen van restaurants in Amsterdam:
Delen met
Ook interessant