FHM Shoots: Shelly Denise

feb 06 2020, 16:55 Girls
nk2b0339 kopie
In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land beter kennen. Vandaag een vrouw die we hoogstwaarschijnlijk wel terug gaan zien in de FHM500 2020. Ze is net terug in Nederland, na anderhalf jaar in Madrid te hebben gewoond. Dansen kan deze latin-fanaat als geen ander. Deze in Milaan geschoten shoot met fotograaf Jimmy James wilden we je zeker niet aan onthouden.
Haaa Shelly! Zeg, wat doe je allemaal in het dagelijks leven?
Ik heb net 1,5 jaar in Madrid gewoond dus ik ben eigenlijk net terug in Nederland! Ik ben vanaf jongs af aan altijd al ontzettend druk geweest en dat is nu niet anders. Doordeweeks ben ik regelmatig in de sportschool krachttraining/yoga aan het doen of ik ben aan het dansen (bachata & salsa). In de weekenden ben ik daarom meestal ook in Amsterdam te vinden op de latin feestjes. Verder breng ik tussendoor graag tijd door met vrienden en familie. Daarbij studeer ik nog International Business, waar ik bijna klaar mee ben. Stilzitten komt er niet zoveel van, maar wanneer ik een avondje geen plannen heb zit ik ook gewoon graag thuis te Netflixen.
Waar kom je vandaan en hoe was het daar om op te groeien?
Ik ben geboren en opgegroeid in Harderwijk. Vroeger deed ik veel aan paardrijden. Een vriendin had haar paarden 10 minuten van mijn huis staan, dus daar was ik dagelijks te vinden. Helaas heb ik hier tegenwoordig weinig tijd meer voor. Ik hou van de natuur, dus dan zit je met de Veluwe in de buurt natuurlijk niet verkeerd. Maar op mijn 17e ben ik = verhuisd naar Almere/Amsterdam.
nk2b0555 2
Foto: Jimmy James
Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?
Eigenlijk alle beroepen die met dieren te maken hebben, haha. Ik keek toen ik ziek was altijd die programma’s op tv waar ze dieren redden, dus dat wilde ik graag doen. Ook wou ik een lange tijd iets met acteren doen maar omdat ik in Harderwijk woonde ging dat lastig met het vinden van theaterscholen. Uiteindelijk ben ik Business gaan studeren en dus een hele andere richting op gegaan.
Wat is de tofste modellenklus die je ooit hebt gedaan?
Ik heb eigenlijk helemaal niet super veel klussen gedaan, maar doe nu wel regelmatig shoots sinds ik in Spanje ben gaan wonen. De locatie van de shoot met Jimmy vorig jaar was wel echt super mooi. Een Mansion maar met klassieke inrichting waar ik echt van hou, dus die staat wel ergens aan de top. Verder eigenlijk alle Ibiza strand shoots, die blijven toch wel m’n favoriet.
Wat vond je van deze shoot met Jimmy?
Onverwachts super leuk! Ik kende Jimmy eigenlijk nog niet zo goed en hij stuurde een paar dagen ervoor een berichtje of ik mee wou naar Milaan voor de shoot. Ik was toevallig vrij en wou sowieso al een keer met hem shooten dus besloot mee te gaan. Hij is heel professioneel en gezellig en het was ook wel fijn dat we meteen een klik hadden, dat maakt alles meteen een stuk leuker en relaxter! Er komt zeker nog wel een keer een vervolg.
nk2b0186
Foto: Jimmy James
Je staat nog niet in de FHM500 hé. Wordt dat niet eens tijd?
Haha, wordt eigenlijk wel tijd hè! Volgende editie misschien?
Haha, wie weet! Wat vind je van het concept van de FHM500?
Ik volg de FHM500 al een aantal jaar en vind het leuk dat de beauty van vrouwen zo wordt gewaardeerd en dat er zó veel mooie vrouwen in Nederland wonen. Verder natuurlijk leuk dat alle type vrouwen erin gerepresenteerd worden – van topmodellen tot knappe meiden uit je eigen stad.
Heb je voorbeelden op modellengebied?
Zeker! Monica Bellucci is een van mijn grote inspiratiebronnen. Wat mij betreft echt een classic beauty. Verder (misschien niet model maar zeker een beauty) ben ik groot Jessica Alba fan. Behalve supermooi van buiten laten al haar interviews ook zien dat ze van binnen net zo mooi en down to earth is. Ik heb veel bewondering voor haar. Oh, tellen de modellen van Instagram ook mee? Katya Henry is wel echt m’n Instagram girl crush – that body, omg! En ze is all about spreading positivity dus wat dat betreft zeker een inspiratie.
Waar kijk je heel erg naar uit dit jaar?
Voornamelijk mijn studie afronden en eindelijk m’n diploma in ontvangst nemen. Verder kijk ik uit naar alle trips die ik in de planning heb: naar Spanje om te dansen en vrienden te bezoeken en misschien weer een bezoekje aan mijn familie in NYC.
Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Voor de toekomst hoop ik vooral op gezondheid, mijn familie lang om me heen te hebben, en te genieten van mijn leven. Er staan ook nog veel landen op mijn lijstje die ik wil bezoeken zoals Argentinië, Cuba, Brazilië, Peru… Het plan is om terug te gaan naar Spanje en daar een paar jaar te wonen. Verder, uiteindelijk (cliché) een mooi huis en een gezin. Ik hou me er nog helemaal niet mee bezig, maar het is zeker wel iets wat ik in de toekomst wil.
Heb je nog grappige liefhebberijen?
Ik kan echt niet zonder avocado’s.
Kun je nog een leuk weetje over je vertellen wat niet veel mensen weten?
Ik ben half Nederlands en half Surinaams. Ik denk dat nog nooit iemand mijn afkomst goed heeft geraden en ik zie die vraag vaak in berichten voorbij komen, ook omdat ik veel Spaans en Engels spreek op mijn Instagram. Dus bij deze!
Meer van Shelly of fotograaf Jimmy zien? Volg Shelly Denise en Jimmy James op Instagram!

Vluggertje met Shelly Denise

Stad:NYC, Madrid Reis: Zuid Amerika
Restaurant:De Italiaanse & Aziatische keuken en alles wat mijn oma kookt Auto: Mercedes-AMG S65 is wel echt wow!
Dier:Hond & Kat Film: A Star is Born, Gladiator, Pretty Woman
Serie:Reign, Prison Break, Outlander Festival: Pal Mundo & alle bachata/salsa festivals

Credits

Fotografie: Jimmy James Model: Shelly Denise

Meer FHM Shoots

Na Shelly Helmstrijd meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant