FHM Shoots: gridgirl Shelly Helmstrijd

jan 30 2020, 17:00 Girls
thumbnail image3
In FHM Shoots leren we de mooiste vrouwen van ons land beter kennen. Vandaag een vrouw die vaak in latexpakjes met een parapluutje op de grid staat, want Shelly Helmstrijd is een onvervalste pitspoes. Vorig jaar voor het eerst ( op plek #451 ) in de FHM500 te bewonderen en na de shoot met fotograaf Roy Froma kan daar in 2020 zomaar een nieuwe notering bijkomen.
Hé Shelly! Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?
Naar een geweldig jaar vol met verassingen. Ik ben benieuwd wat er allemaal voor gekkigheid en leuks dit jaar op mijn pad komt. Ik heb een hele mooie bruiloft dit jaar op de planning van vrienden uit Amerika, zij trouwen in Italië dus hier kijk ik erg naar uit. Verder heb ik zin om straks weer lekker volop aan de slag te gaan en te werken op leuke evenementen rondom de circuits dit jaar.
Waar ben je eigenlijk opgegroeid en waar woon je nu?
Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in Purmerend, op dit moment woon ik in Harderwijk samen met mijn vriendje. Ik heb het prima naar mijn zin in Harderwijk, ook al is het wel iets heel anders als je Amsterdam/Purmerend gewend bent. Het uitgaan in Amsterdam mis ik nog altijd wel een beetje, maar hier in Harderwijk vermaak ik me ook prima ik hou er van om nieuwe mensen te leren kennen, ik ben sociaal aangelegd dus maak snel contacten en zorg dat ik mij ergens snel op mijn gemak voel.
thumbnail image5
Foto: Roy Froma
Wat doe je in het dagelijks leven?
Heb je even? Ik werk al een hele tijd bij een Sloop, Asbest, Schoonmaak bedrijf wat gevestigd zit in Diemen. Hier doe ik de administratie en meer, ik heb het hier super naar mijn zin. Dit bedrijf is als mijn 2efamilie geworden en zit nog heel veel uitdaging in waar ik benieuwd naar ben. Zou je niet zeggen hé, model/gridgirl die ook een kantoor baan heeft, haha. Naast mijn vaste job ben ik van maart tot ongeveer oktober te zien in het weekend op allerlei circuits voor motor- en autoraces. Ook wel bekend als gridgirl, vroeger pitspoes genoemd. Ik hou een paraplu boven het hoofd van de motorrijder of ik sta voor de auto met mijn bordje (waar dan de rijder op te zien is) vlak voor de race gaat starten. Ik vind het erg leuk om voor de camera te staan en met mensen op de foto te gaan. Je staat altijd in leuke pakjes en je heb altijd megaveel lol op deze klussen. Het gevoel op de grid is niet uit te leggen. Dat is zó tof om te doen. Het geluid, alle mensen om je heen, de pitboxen waar de auto’s staan... alles is top! Ik zie het eigenlijk niet echt als werk maar meer als een hobby, je leert altijd weer nieuwe mensen kennen en er hangt altijd een goede sfeer.
Wat is de tofste klus die je ooit hebt gedaan?
Ik denk van alle opdrachten die ik heb mogen doen dat als gridgirl voor team Honda tijdens de MotoGP in Assen het vetst was. De sfeer, de drukte, de spanning de fans en de prachtige wedstrijden die je meemaakt, zijn echt geweldig. Je beleeft een heel leuk, maar ook druk weekend. Verder ben ik heel erg fan aan het worden van de motorcross.
Afgelopen jaar stond je voor het eerst in de FHM500. Hoe vond je dat?
Echt geweldig, wat een eer om in de FHM500 te mogen staan! Ik ben heel blij dat ik genomineerd was bij de 500 mooiste vrouwen van Nederland. Er zijn zoveel mooie vrouwen zijn en dan zie je jezelf toch even mooi shinen in dit blad! Hopelijk zie ik mijzelf dit jaar weer in terug in jullie magazine.
Wat vind je van het concept van de FHM500?
Ik vind het een mooi concept om op deze manier de vrouwen in de belangstelling te zetten. Er zijn natuurlijk honderden mooie vrouwen in Nederland en over de hele wereld waarbij ieder uniek is op haar eigen manier. Misschien kan het eens de FHM1000 worden, haha. Ik ken namelijk nog wel een zooitje knapperds! Nee maar heel erg tof dat dit op deze manier wordt gedaan. Dan heb ik het nog niets eens over de FHM500 party, jeetje wat een feestje maken jullie daarvan zeg.
Hoe was de shoot met Roy Froma?
De shoot met Roy ging supergoed. Ik ben een beetje uit mijn comfortzone gestapt om zo’n shoot te doen, maar had dit met niemand liever gedaan dan Roy. Ik heb al eerder met hem geshoot en heb veel vertrouwen in hem. Ik was wel een beetje zenuwachtig. Ook al heb ik in latex pakjes en castuits gestaan, je lichaam halfbloot geven is toch anders. Maar mede omdat het bij mij thuis was, vielen de zenuwen sneller van mij af. Roy zorgde er ook voor dat ik op mijn gemak was. Heel fijn om met hem te werken! Ik vind de foto's heel classy en sexy geworden.
thumbnail image0
Foto: Roy Froma
Heb je voorbeelden op modellengebied?
Ik kijk echt op naar de meiden van MonsterEnergy (Monstergirls). Zij zijn echt een voorbeeld in het gridgirl leven. Het lijkt mij ook wel gaaf om voor Monster te mogen werken. De pakjes vind ik geweldig, de looks zijn goud en het hele plaatje en de uitstraling klopt gewoon. Als ik echt een persoon moet noemen, dan Adriana Lima. Wat een powervrouw!!
Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Ik zou heel graag willen trouwen, klinkt cliché maar wat een feeling lijkt mij dat. Een mooie dag die je nooit zal vergeten, een prachtige jurk en deze dag met de man van je dromen beleven! Dat is wel echt mijn Cinderella story voor in de toekomst, haha. Bij deze zijn jullie uitgenodigd hoor als het zover is!
Gezellig! We zien de uitnodiging wel tegemoet! Mogen de lezers dan ook komen?
Haha, ja hoor. Als het een beetje binnen de perken blijft.
En verder, nog bestemmingen waar je graag naartoe wil?
Ik zou het ook nog wel heel erg tof vinden om een keer rond te neuzen in Bali en Thailand. Tot nu toe ben ik altijd wel van de zon, zee, strand vakanties geweest maar een safari-vakantie of cultuur snuiven in Zuid-Oost Azië staat zeker nog op mijn bucketlist.
Meer van model Shelly en fotograaf Roy zien? Volg Shelly Helmstrijd & Roy Froma op Instagram

Vluggertje met Shelly Helmstrijd

Stad:Amsterdam Reis: Bali, dat wil ik heel graag nog ontdekken.
Restaurant:Loetje, Harbourclub, Café in de City en Japans. Auto:
Rang Rover, maar een Mercedes GLS 63 mag er ook zeker zijn! Op dit moment doe ik het nog met mijn te schattige Peugeot 108.
Dier:Hond en cavia. Ik heb mijn hele jeugd cavia’s gehad en die knuffelde altijd met mij. Klinkt gek hé? Geloof me, ze zijn zo leuk. Film: Blue Lagoon
Serie: The Walking Dead, ben gek op horror en zombies. Festival:
Latin Village en Amsterdam Open Air. Ik ben fan van buitenfestivals.

Credits

Meer FHM Shoots

Na Shelly Helmstrijd meer FHM-fotoshoots zien? Ja natúúrlijk! Bekijk hier de fotoshoots met andere modellen:
Delen met
Ook interessant