FHM met Ford Mustang Bullit te gast in Day1-show van JayJay Boske

We krijgen regelmatig het aanbod om in de dikste auto’s te blazen. Als Ford belt met de vraag of we een bijzondere bolide willen testen, dan zijn we niet te beroerd om die honneurs waar te nemen. Dit keer bundelen we de krachten met Day1, het YouTube-kanaal van JayJay Boske. FHM’s hoofdredacteur Chris Riemens was met de Ford Mustang Bullit te gast in zijn show De Auto van. Want hé, voor een weekendje was dit inderdaad onze auto.

Day1

JayJay Boske kennen we inmiddels wel toch. Is het niet van tv-programma’s als Expeditie Robinson, dan wel via zijn YouTube-kanaal Day1. Een van de weinige echt toffe YouTube-kanalen die zich richt op ons mannen. Met meer dan 230.000 abonnees gaat JayJay nogal lekker. Niet zo gek als je ziet wat voor video’s hij dropt. Zeker op autogebied heeft ‘ie nogal een reputatie opgebouwd. Van de Porsche 918 Spyder tot een Lamborghini Huracán Performante en van een Aston Martin DB11 tot de LaFerrari. De allerdikste wagens komen voorbij op Day1.

De Auto van

Een van de shows op Day1 is De Auto van. Een titel die eigenlijk precies vertelt wat het inhoudt. JayJay gaat langs bij gasten om te checken in wat voor auto zij rijden. Het levert een kleurrijke verzameling aan dikke wagens op. Zo showde StukTV-baas Giel de Winter zijn Audi Q8, zagen we de McLaren 720S van kunstenaar Joseph Klibansky, maar ook de Volvo S90 van hiphoplegende Sticks kwam al voorbij. Inmiddels is JayJay alweer bezig met het derde seizoen van De Auto van.

Ford Mustang Bullit

Maar wat is er nou nog nooit op Day1 verschenen? Een echte American musclecar. Laten wij nou net de sleutels van een Ford Mustang Bullit in handen hebben! Een bijzonder exclusief exemplaar, want er is er maar één van in Nederland. De Ford Mustang is met V8 natuurlijk sowieso al een baas van een auto, maar dit is wel een heel speciale editie. De Ford Mustang Bullit is een special edition ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de film Bullit. In die film rijdt Steve McQueen in een groene Mustang GT fastback en zit er een van de meest epische achtervolgingen uit de filmgeschiedenis.

Ford Mustang Bullit Day 1 JayJay Boske

Beestachtige Beauty

Het uiterlijk van deze Bullit is dan ook volledig geïnspireerd op de Mustang uit de film. Hij is heel minimalistisch gehouden, maar dat staat ‘m waanzinnig. Met z’n Dark Highland Green, zwarte velgen en rode remklauwen verschijnen er spontaan hartjes in onze ogen. Wat een beauty. Maar ook een beest, want met de 5,0 liter V8 van de Mustang onder de kap weet je dat het aan is. Deze is nog even extra aangedikt dankzij het spruitstuk en motormanagement van de Shelby Mustang GT350. Dat geluid hé. Zo diep, zo gevaarlijk grommend. Helemaal vet is dat ‘ie wordt aangedreven door een zesversnellingsbak. Handbak, welteverstaan. Ouderwets zelf schakelen met 460 pk onder je rechtervoet. Dat is smullen hoor.

We kunnen er nog wel veel meer zeggen. Veel leuker is om gewoon te kijken en te horen hoe JayJay en Chris de Ford Mustang Bullit laten brullen… En als je er dan toch bent, vergeet niet te abonneren op Day1. Onder de video nog wat specs en een paar lekkere plaatjes van de Ford Mustang Bullit.

 

In cijfertjes

Prijs Ford Mustang Bullit: €122.260,-
Motor: 5,0-liter V8
Vermogen: 460 pk
Koppel: 529 Nm
Acceleratie 0-100: 4,6 sec.
Topsnelheid: 265 km/u
Gewicht: 1.530 kg
Verbruik gemiddeld: 12,0 L/100 km

Gallery

Reageer op artikel:
FHM met Ford Mustang Bullit te gast in Day1-show van JayJay Boske
Sluiten