De meest memorabele momenten van Barack Obama

Het is alweer 4 jaar geleden: Barack Obama zwaaide af als 44e president van de Verenigde Staten van Amerika. Obama maakte veel los bij de Amerikanen. Als eerste zwarte president had hij te maken met veel tegenstand en leek het land verdeeld te worden op basis van ras. Barack Obama verkondigde echter zijn hele presidentschap een boodschap van eenheid en verbinding. Hij bracht een boodschap van hoop. Maar vooral de manier waarop Barackus de boodschap bracht is fenomenaal.

Omdat wij de beste man niet willen vergeten hebben we een kleine verzameling gemaakt van de meest memorabele momenten van deze bijzondere man.

#1
In 2008 voerde Obama campagne tegen Hillary Clinton om de kandidaat te worden voor de Democraten. Tijdens de campagne deelde hij zijn visie met een indrukwekkende speech die A More Perfect Union wordt genoemd en een van zijn beste speeches ooit is.

#2
Op 20 januari 2009 werd Barack Obama geïnaugureerd als de 44e Amerikaanse president. Hij is wat zenuwachtig als hij de eed aflegt, maar een historisch moment is het zeker.

#3
Een kleine, donkere jongen van vijf jaar oud komt langs in het kantoor van president Obama en vraagt aan Obama of hij even zijn haar mag voelen. De kleine jongen wil weten of ze hetzelfde haar hebben en echt hetzelfde zijn. Obama maakt veel los bij donkere Amerikanen die de hoop krijgen dat zij ook meetellen in de Amerikaanse maatschappij. Als eerste zwarte president breekt Obama door muren.

#4
Gezondheidszorg is duur in Amerika en vele Amerikanen kunnen deze niet betalen. Obama wil graag dat alle Amerikanen verzekerd zijn tegen de zorgkosten en presenteert zijn paradepaardje het zogenoemde Obamacare. Helaas willen de Republikeinen af van deze zorgverzekering waardoor vooral arme Amerikanen in de problemen komen wanneer zij ziek worden.

#5
Tijdens het Correspondents’ Dinner in 2011 neemt Obama Trump op de hak die zich openlijk afvraagt of Barack Obama wel in de VS is geboren. Obama toont zijn geboortebewijs en tijdens het diner pakt hij zijn huidige opvolger eventjes terug.

#6
Bush startte na 11 september 2001 de War on Terror om terreur aan te pakken. De leider van al-Qaeda en het brein van de aanslagen op de Twin Towers, Osama bin Laden, werd in 2011 bij een missie uitgeschakeld door Amerikaanse soldaten. Succesje voor Obama.

#7
Barack Obama is groot sportliefhebber en bezoekt zo nu en dan ook langs een wedstrijdje. First Lady Michelle Obama en Barack gingen naar een basketbalgame toen de bekende Kisscam inzoomde op de president. Dat kon hij natuurlijk niet negeren.

#8
Obama wilde graag strengere wapenwetten die ervoor moesten zorgen dat de zogenoemde school shootings niet zomaar meer konden gebeuren. Na de zoveelste slachtpartij waarbij onschuldige kinderen en leraren omkwamen, hield hij het niet droog.

#10
Obama schijnt een aardig balletje te slaan. Zo brak hij het record van de president die het vaakst de golfbaan op ging.

https://www.youtube.com/watch?v=dxanmGK0gh4

#11
President Obama maakte zich sterk voor gelijke rechten voor iedereen. In de Verenigde Staten mochten homoseksuelen lange tijd niet trouwen. In 2015 werd het homohuwelijk door Obama gelegaliseerd, een belangrijk moment in de Amerikaanse geschiedenis. Het Witte Huis nam zelfs even de kleuren van de regenboog aan.

#12
Tijdens de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela in 2013 trok niet de speechende Obama, maar de doventolk alle aandacht naar zich toe. De tolk die naast de zwaarst beveiligde man ter wereld op het podium stond, was namelijk een aantal keer aangeklaagd voor verkrachting, moord en andere zware misdaden. Daarnaast bleek hij helemaal geen goede tolk te zijn en begreep geen enkele dove wat hij deed, de tolk was de taal niet machtig en stond met z’n armen te zwaaien.

#13
Bij het laatste Correspondents’ Dinner van president Obama pakte hij groots uit met een geweldige afsluiter die het internet deed ontploffen. Na zijn laatste woorden deed de president een perfecte mic drop.

https://www.youtube.com/watch?v=NdVVJibX5FA

#14
Barack Obama gaf afgelopen nacht zijn afscheidsspeech en haalde daarin de hoogtepunten aan van zijn jaren als president. Toen hij zijn vrouw Michelle bedankte voor haar steun, hield Barack het niet droog. We gaan hem missen.

Telegraph

Reageer op artikel:
De meest memorabele momenten van Barack Obama
Sluiten