Officiële Witte Huis fotograaf onthult zijn favoriete foto’s van Obama

redactie 11 nov 2016 Entertainment

Als er één ding is dat we hebben geleerd van de afgelopen presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, dan is het wel dat we Barack Obama gaan missen. Nooit eerder zagen we zo’n charismatische, grappige en geniale man de wereld leiden.

Doodzonde dat hij na acht jaar het Witte Huis moet verlaten. In die tijd werd hij grijs, pakte hij Osama Bin Laden en ging hij survivallen met Bear Grylls. In al die jaren was Pete Sounza de officiële fotograaf van het Witte Huis. In totaal maakte hij meer dan 2 miljoen foto’s van Barackus.

Nu heeft hij zijn favoriete 55 onthuld. Van 2 miljoen naar 55, dat is de ultimate kill your darling-challenge. Tegenover het NPR vertelde Pete over een van zijn eerste ontmoetingen: ‘One thing I made clear before accepting was I said I need to have access to everything, it’s quite clear I’ll be there for everything … I’m in the room.’

Dat hij een buitengewoon bijzondere baan had, realiseert de fotograaf zich absoluut. ‘There’s a certain daily grind to my job, but I’d say, once, twice, three, four, 10 times a week, you realise that you are an eyewitness to history. And I always try to keep that forefront in my mind.

De belangrijkste man ter wereld op de foto zetten

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

Credits: Official White House

Alle 55 foto’s kun je hier bekijken

Reageer op artikel:
Officiële Witte Huis fotograaf onthult zijn favoriete foto’s van Obama
Sluiten