De 10 meest waanzinnige concept cars van 2017

Redactie 12 dec 2017 Machines

Terwijl de kalender naar de laatste pagina van het jaar bladert, is de tijd aangebroken om al het beste van 2017 te inventariseren. Daarin kunnen onze trouwe vierwielers natuurlijk niet ontbreken. Een van onze favorieten is een terugblik op de meest opwindende conceptcars die dit jaar op de autoshows ter wereld werden gepresenteerd.

Van alle topauto’s dit jaar, domineren twee landen de lijst. Duitse degelijkheid en Japanse engineering maken de dienst uit op het gebied van de concept cars. Buiten dat kunnen ook Italiaans design en Amerikaanse muscles niet ontbreken. De Britten, Fransen, Koreanen en andere landen vielen dit jaar helemaal buiten de boot. Hopelijk komen ze in 2018 met regelrechte knallers terug op het vierwielige toneel.

1. Vision Mercedes-Maybach Six Cabriolet

Foto: Mercedes

Deze sensuele 750 pk sterke elektrische tweezitter is een eerbetoon aan de glorieuze automotive haute couture van hand afgewerkte, exclusieve cabriolets van custom carrosseriebouwers.

2. Lamborghini Terzo Millennio Concept

Foto: Lamborghini

Het resultaat van Lamborghini’s toekomstige overstap naar elektrisch. Een voordeel voor de designers, want de motoren zijn verplaatst naar de wielen waardoor men nog meer vermogen kwijt kan en de aerodynamica nog verfijnder kan worden afgestemd. De Terzo Millennio Concept is het brute toekomstperspectief van de Italiaanse stier.

3. Audi Aicon

Foto: Audi

De inzending tijdens de Frankfurt Motor Show van Audi was de Aicon. Een conceptcar die met de naam de ‘AI’ staat voor Artificial Intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie. De vier elektromotoren van de Aicon produceren 350 pk en het snel ladende 800-volt batterijpakket biedt een actieradius van 500 mijl.

4. BMW Concept 8 Series

Foto: BMW

Misschien niet zo extreem als de Vision Mercedes-Maybach Six, komt de BMW Concept 8 Series met reuzenstappen dichter bij de realiteit. We kunnen alleen maar hopen dat de komende 8-serie coupé als twee druppels water gaat lijken.

5. Pontiac Firebird TT Concept

Foto: Kasim Tlibekov

Niet gezegend met een fabrieksconceptcar benaming, maar zeker een benoeming waard. De Russische automotive designer Kasim Tlibekov heeft ons gezegd met deze gruwelijke conceptcar met flinke spierballen.

6. Mazda Kai

Foto: Mazda

Een concept hatchback, wat ongetwijfeld de meest uitdagende auto is om een exotische productieauto van te maken. Mazda heeft met de Kai een machine gecreëerd die net zo opvallend is als een exotische roadster of coupé. Maken!

7. Mazda Vision Coupe

Foto: Mazda

In de vorm van de Vision Coupe-concept, streeft Mazda ernaar om de elegantie en luxe onder te brengen in een auto die ook voor de minder diepe portemonnees te bereiken is. Maken!

8. Ford F-250 Concept truck

Foto: Ford

Genaamd Project SD 126 is deze Super Duty pick-up truck geoptimaliseerd voor de meest extreme off-road avonturen. Geladen met een 6,7-liter turbordiesel V8 motor, kan dit beest ieder klusje klaren.

9. Volkswagen I.D. Buzz

Foto: Volkswagen

Volkswagen keert terug naar die spannende dagen van weleer. De VW-bus keert terug als een productiemodel in 2020, in de vorm van de I.D. Buzz-concept. Het 369 pk topmodel wordt geleverd met een vierwielaandrijving.

10. MINI John Cooper Works GP Concept

Foto: MINI

De conceptversie is een mix van de 2012 Mini John Cooper Works GP en de 2006 Mini Cooper S met John Cooper Works GP kit. De extreme hot hatch is een stuk groter dan zijn kleine standaard broertje. Dat rood is ongetwijfeld afgeleid van de rode chilipeper, want wat een gepeperd wagentje is dit!

Mainfoto: Mercedes

Reageer op artikel:
De 10 meest waanzinnige concept cars van 2017
Sluiten