Buig voor deze machtige Ford F-250 concept truck, genaamd ‘Project SD 126’

Redactie 20 nov 2017 Machines

De SEMA-show van dit jaar was op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. En we hebben een aantal ongelooflijke onthullingen van voertuigen gezien als resultaat. Een van de meest indrukwekkende is echter Ford’s Project SD126, een Super Duty pick-up truck die is geoptimaliseerd voor de meest extreme off-road avonturen.

Het Super Duty niveau behoord tot de elite in de Ford-catalogus. Maar die hebben ze nog verder op gepimpt met dit grote oranje beest. Onder de motorkap is hij geladen met een 6,7-liter turbodiesel V8 motor gekoppeld aan een TorqShift zestraps automatische transmissie. BDS Suspension heeft deze absolute bad boy omgebouwd tot een monster met een 126-inch wielbasis met heuse FOX-ophangingstechnologie. Ook is de body verbreed om plaats te maken voor vier enorme 42-inch banden.

Hoewel het duidelijk is dat de buitenkant compleet gestyled is om aan te sluiten bij de extreme prestaties, heeft Ford ook de cabine niet onberoerd gelaten. Door een passende brute audiosysteem te installeren om de bass te laten knallen terwijl je elk terrein verovert dat je maar wilt. Hopelijk wordt dit monster meer dan alleen een eenmalig concept.

Foto: Ford

HiConsuptionMaxim

Reageer op artikel:
Buig voor deze machtige Ford F-250 concept truck, genaamd ‘Project SD 126’
Sluiten