DAY1 x FHM: Jay-Jay Boske & Chris Riemens testen Porsche 911 GT3 Touring

Onze hoofdredacteur Chris Riemens viert zijn 10- jarig jubileum als hoofdredacteur bij een nieuwe aflevering van De Auto Van op DAY1. Daarvoor regelde hij gelijk maar even zijn droomauto: de Porsche 911 GT3 Touring.

FHM en DAY1 gaan behoorlijk way back. Zo hebben we al eens samen een miniserie gemaakt waarin we met vrouwen uit de FHM500 in hun favoriete bolide gingen rijden, Jay-Jay Boske werd eens verkozen tot Gent of the Year en Chris was een paar jaar geleden al eens te gast in De Auto Van.

DAY1

De afgelopen jaren heeft Jay-Jay Boske zijn DAY1-platform steeds verder uitgebreid. Naast wekelijkse toffe YouTube-content, een podcast en events, zijn ze sinds begin dit jaar ook gestart met een online magazine. Op day1lifestyle.com schrijven ze over zaken als auto’s, lifestyle, finance en sport. Neem gerust eens een kijkje, want als je FHM nice vindt, dan ga jij je op deze site ongetwijfeld ook wel vermaken.

Porsche 911 GT3 Touring

 Goed, als Jay-Jay je vraagt om een dikke auto mee te nemen, dan kun je natuurlijk niet aan komen zetten met een tweedehands Toyota Prius. Nee, dan is het ook wel lekker om aan te komen met een van de allerdikste bolides op dit moment. De moeder aller sportwagens? Dat is wat ons betreft de Porsche 911. Een bolide waar ons hart sneller van gaat kloppen. Laat staan, een Porsche 911 GT3 Touring.

Porsche 911 GT3 Touring
De 911 GT3 Touring is de wolf in schaapskleren van Porsche. Aan de looks ziet de autoleek niet direct dat hij of zij te maken heeft met een van de bruutste modellen uit de Duitse renstal, maar onderhuids ligt er een volbloed racewagen onder de kap. Alleen dan zonder die gigantische spoiler achterop.

9.000 toeren per minuut

De zescilinder boxermotor die achterin de 911 ligt is goed voor 510 pk bij 9.000 tpm. Yep, we hebben hier te maken met een atmosferisch blok waarmee je kan door jenken tot 9.000 toeren per minuut. Het blok is een van de laatste der Mohikanen, want een motor als dit zal niet zo snel meer worden gebouwd. Dus genieten we er maar extra van. Dus houden we de radio uit en genieten we maximaal van de waanzinnige soundtrack die deze auto produceert. Het is overigens hetzelfde blok als in de Porsche Cayman GT4 RS ligt, de auto die we ook al eens aan een rijtest hebben onderworpen.

Naast de Porsche 911 GT3 Touring, hebben we het onder andere over de afgelopen 10 jaar van Chris als hoofdredacteur bij FHM. Welke prestrips zijn hem bijgebleven? Wat heeft de FHM500 zich ontwikkeld? Welke auto’s heeft hij allemaal mogen testen? Check het allemaal in de aflevering van De Auto Van op DAY1.

De Auto van

 

Meer info over de Porsche 911 GT3 Touring, check porsche.nl 

Specs Porsche 911 GT3 Touring (992)

Motor: zescilinder boxermotor
Vermogen: 510 pk
Koppel: 470 Newtonmeter
Acceleratie 0-100: 3,9 sec
Topsnelheid: 320 km/u
Gewicht: 1.393 kg
Vanafprijs: €286.700,-

Gallery

Foto’s: Steffen Visser / DAY1

Reageer op artikel:
DAY1 x FHM: Jay-Jay Boske & Chris Riemens testen Porsche 911 GT3 Touring
Sluiten