11 supertips waarmee je geld kunt besparen

Redactie 12 dec 2017 Entertainment

Geld maakt niet gelukkig, maar het leven wel een stuk makkelijker. Met geld kun je weer leuke dingen doen, waar je weer blij van wordt. Dus uiteindelijk is het wel een middel om tijdelijk gelukkig te worden. Met geld kun je bijvoorbeeld een weekend bier zuipen en een voetbalwedstrijdje kijken in Londen. Sparen voor die Lamborghini die al sinds je tienerjaren aan de muur hing. Of die dikke reis naar Australië boeken met je vriendin waar je al jaren over droomt. Maar zoals je moeder vroeger al zo treffend zei: het geld groeit niet aan de bomen. En het geldpakhuis van Oom Dagobert kunnen we ook nog steeds niet niet induiken. Voor meer centen kun je natuurlijk meer gaan werken, makkelijker is om te bezuinigen op je huidige uitgavenpatroon. Wij geven je 11 tips waarmee je money kunt besparen en je dus meer geld oplevert.

1. Skip Thuisbezorgd
Sushi, pizza, spare-ribs. Heerlijk allemaal, maar het kost je wel een rib uit je lijf als je het voor laat rijden. Diepvreespizza’s van de supermarkt zijn ook hartstikke lekker en je kan ook gewoon zelf de handen uit de mouwen steken. Extra tip: als je dan toch naar de supermarkt gaat, neem een boodschappentas mee.

2. Doe boodschappen op de markt
De diepvriespizza’s mogen dan een stuk cheaper zijn dan de bezorgbrommerconcurrent, voor de tomaten, komkommers en avocado’s moet je op de markt zijn. Alleen al voor de sfeer is de markt een goed idee.

3. Vergelijk prijzen
Toffe winterjas gezien? Check eerst effe online of ‘ie ergens anders niet goedkoper is. De voordelen van in koeienletters ‘SALE!!!’ op de ramen van de etalage lijken ons vanzelfsprekend.

4. Maak gebruik van het internet
Zeg je Algemeen Dagblad, Voetbal International en Donald Duck abonnementje op. Ze hebben allemaal prima werkende websites. In Blendle heb je een prima alternatief voor kwalitatieve achtergrondverhalen.

Things Likes GIF - Find & Share on GIPHY

5. Pak de fiets
We snappen dat als je elke dag van Amsterdam naar Groningen moet voor je werk, je niet om drie uur de wekker zet en op je stalen ros springt. Maar afstanden tot zo’n uur fietsen kan je best op de fiets doen. Is nog gezond ook!

6. Schakel snel door
Mocht je toch de auto pakken. Laat die toeren maar zakken jongen. Relaxed. Je Opel Corsa gaat toch niet opeens als een Porsche 911 Carrera GTS klinken naarmate je de toerenbegrenzer nadert. Lekker doorschakelen en zuinig rijden, benzine is kneiterduur.

7. Kaarslicht
Breng de romantiek terug en koop waxinelichtjes en kaarsen. Steek ze aan, laat de lampen uit en de magie ontstaat vanzelf. Niet alleen van positieve invloed op je energierekening, maar ook op je seksleven. Bonus.

8. Kleed je warm aan
Als je dan toch bezig bent, die verwarming kan ook wel een paar graden lager. Neem een voorbeeld aan onze vrouwelijke medemens. Waarom denk je dat ze met een coltrui, fleecedekentje, kopje thee, een kruikje en een boek op de bank zitten? Denk maar niet dat ze dat doen omdat ze dat zo leuk vinden. It’s all for the money brother!

Kate Upton GIF - Find & Share on GIPHY

9. Douche samen
Zonder twijfel de leukste van allemaal. Jij en je vriendin gaan elkaar voortaan lekker inzepen. Gezelliger gaat het bezuinigen niet worden.

10. Maak een begroting
Het wordt een stuk makkelijker als je weet wat er binnen, maar vooral wat eruit gaat. Als je elke maand een begroting maakt met daarin je inkomsten en uitgaven, dan weet je veel makkelijker waarop je geld kan besparen. Zo maak je het jezelf alleen maar makkelijker.

11. Zorgverzekering
Een van de grotere kostenposten elke maand is de zorgverkering. Kost gewoon een hoop knaken. Wedden dat het goedkoper kan dan je nu kwijt bent? Bereken snel je premie op bewuzt.nl en reken je voordeel uit!

In samenwerking met Bewuzt

Reageer op artikel:
11 supertips waarmee je geld kunt besparen
Sluiten