Lamborghini showt toekomstperspectief met brute Terzo Millennio Concept

Lamborghini kun je altijd wel om een boodschap sturen als het gaat om extreem design. We kennen ze altijd met brullende V12’jes, maar hoe je het went of keert: ook Lamborghini zal ooit over gaan stappen op elektrisch. Dan kunnen ze het beter gelijk goed doen.

Het snerpende motorgeluid zullen we dan wel gaan missen, qua looks hoeven we ons absoluut geen zorgen te maken, zo bewijst de Terzo Millennio Concept. Ze vroegen het Massachusetts Institute of Technology een helpende hand te bieden.

Lamborghini Terzo Millennio

Samen kwamen ze met dit design op de proppen. “Collaborating with MIT for our R&D department is an exceptional opportunity to do what Lamborghini has always been very good at: rewriting the rules on super sports cars”, zijn de duidelijke bewoordingen van Lambo-CEO Stefano Domenicali over de samenwerking. “We are inspired by embracing what is impossible today to craft the realities of tomorrow: Lamborghini must always create the dreams of the next generation.”

Lamborghini Terzo Millennio Concept
Foto: Lamborghini

Supercapacitor

Lamborghini vaart hierbij lekker zijn eigen koers en gaat niet mee met de massa als het aankomt op elektrische kracht. In plaats van aan de slag te gaan met de bekende lithium ion batterijen, onderzoeken de wetenschappers de mogelijkheden tot supercapacitor. Het voordeel hiervan is dat ze een grote hoeveelheid energie op kunnen slaan en heel snel op kunnen laden en ontbranden. Dat komt de acceleratie weer ten goede.

De overstap naar elektrisch heeft een belangrijk voordeel voor de designers, want de motoren kunnen verplaatst worden naar de wielen, waardoor de ontwerpers een stuk vrijer kunnen tekenen en de aerodynamica verbeterd kan worden. Precies wat ze hebben gedaan met de Terzo Millennio. De achterkant is superlaag, want daar hoeft geen motor meer in worden gepropt en de voorwielen zijn heel ver naar voren geplaatst. Verder veel scherpe hoeken, waardoor het die karakteristieke look van een Lambo heeft. Laat die toekomst maar komen!

Lamborghini Terzo Millennio Concept
Foto: Lamborghini
Reageer op artikel:
Lamborghini showt toekomstperspectief met brute Terzo Millennio Concept
Sluiten