Audi komt met brute concept-cars op de IAA-autobeurs

Redactie 11 Sep 2017 Machines

Op de IAA-autobeurs in Frankfurt hebben grote automerken er een sport van gemaakt om de meest gave, brute of futuristische auto’s te tonen aan het publiek. De verzameling concept-cars is een lust voor het oog. De meesten mannen voelen zich er als een klein kind in een snoepwinkel. Ook wij kijken dus uit naar een van de grootste autoshows ter wereld, die aankomende donderdag voor de 17e keer wordt gehouden.

Audi wil de bezoekers alvast opwarmen en heeft twee schetsen vrijgegeven van de concept-cars die het Duitse bedrijf mee neemt naar de autobeurs in Frankfurt. De SUV-Coupé is gebaseerd op de e-Tron Sportback Concept. 4,9 meter lange showauto heeft drie elektromotoren, die samen ruim 500 pk produceren. De concept-car heeft een autonomie van niveau 4. Daarmee kan de Audi tot een snelheid van 130km/h volledig zelfstandig in het verkeer rijden.

FHM Audi concept-car

Alsof dat nog niet futuristisch genoeg was neemt het Duitse autobedrijf nog een tweede studiemodel mee naar de top autoshow. Het model beschikt over een vierde elektromotor en een autonomiewaarde van niveau 5. Om het allemaal nog meer hightech te maken, kan de auto daardoor volledig zelfstandig in het verkeer rijden zonder dat je aan het stuur hoeft te zitten of op het pedaal hoeft te trappen. Waar hebben we dat eerder gezien? In de film I-Robot scheurt Will Smith in de Audi RSQ door de straten van Chicago in het jaar 2035. Hou vet zou het zijn als deze auto op de markt komt!

FHM Audi RSQ

Autoweek

Reageer op artikel:
Audi komt met brute concept-cars op de IAA-autobeurs
Sluiten