MINI showt ziek concept van nieuwe John Cooper Works GP

Redactie 6 Sep 2017 Machines

In aanloop naar de autoshow van volgende week kwam MINI al met een elektrische concept car, maar de MINI John Cooper Works GP Concept is even wat anders dan een braaf elektrisch autootje. Absolute autohardcore.

De conceptversie is een mix van de 2012 Mini John Cooper Works GP en de 2006 Mini Cooper S met John Cooper Works GP kit. De extreme hot hatch is een stuk groter dan zijn kleine standaard broertje. Dit komt allemaal door de brute body kit met dikke side skirts en de niet te missen waanzinnige achter spoiler. De grote luchthappers zijn hopelijk niet alleen maar voor de show. En dan zijn we er nog lang niet, want 19-inch velgen mogen natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard bestaat het grootste gedeelte van de body uit koolstofvezel.

Helaas kunnen we nog niet zo enthousiast zijn over wat er allemaal onder de motorkap zit. Omdat het nog een conceptversie is, heeft MINI nog geen buitenaards vermogen aan de krachtbron toegevoegd. Het interieur daarentegen sluit wel aan bij de next level bodykit. Die is compleet gestript en volgens bijpassend racedesign samengesteld.

Laten we hopen dat de motorinhoud net zo geniaal wordt als het uiterlijk van de John Cooper Works GP als deze in productie wordt genomen.

Reageer op artikel:
MINI showt ziek concept van nieuwe John Cooper Works GP
Sluiten