SCC Tuatara is vanaf nu de snelste auto ter wereld

De Noord-Amerikaanse SCC Tuatara klinkt met zijn 1750 PK al als een rap beestje, maar als we een anonieme tipgever mogen geloven is dit ook de snelste auto ooit gemaakt, en daarmee bemachtigd het een plekje in het Guiness Book of Records.

SCC Tuatara

Het model is de opvolger van de Ultimate Aero die tussen 2007 en 2010 het Guinness World Record voor de snelste productieauto in handen had. Het ging een lange tijd tussen het merk SCC en Bugatti en wisselden telkens met de record houdende auto. totdat het Zweedse sportwagenmerk Koenigsegg met de Agera RS een topsnelheid behaalde van maar liefst 457,94 km/u. Bugatti boos, maar SCC ook.

Bugatti ging gelijk weer de strijd aan terwijl de SCC Tuatara ook al in ontwikkeling was. Het prototype van Bugatti haalde een topsnelheid van wel 490 kilometer per uur. Maar zij voldeden niet aan alle eisen die het Guiness Book of Records heeft gesteld aan de recordpoging. Dus de SCC Tuatara hoefde ‘slechts’ sneller te zijn dan 457,94 kilometer per uur. Eitje dus. Want eerder beweerde het autobedrijf al dat de SCC Tuatara een topsnelheid van 480 kilometer per uur kan aantikken.

Nog geen bevestiging

Het Amerikaanse automerk bevestigen de recordpoging nog niet, maar ze hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ze het wereldsnelheidsrecord willen verbreken met de SCC Tuatara. “We hebben hebben de geruchten gehoord en laten weten of en wanneer we het record verbroken hebben”, aldus een woordvoerder.

Zeker is wel dat het Nevada Department of Transportation enkele dagen geleden onthulde dat reizigers op de State Route 160 vertraging zouden oplopen als gevolg van een ‘speciaal tweedaags filmevenement’. Dat is al best verdacht omdat dat de ideale plek zou zijn voor SCC om een record te vestigen.

Mocht het geslaagd zijn, dan heeft de 2 miljoen dollar kostende SCC Tuatara weer een record op zijn naam staan. Gek genoeg zullen zij niet het record van snelst accelererende auto hebben. Die eer gaat naar de Japanse Aspark Owl, een 2,9 miljoen euro kostende elektrische auto met een 2012 pk sterke aandrijflijn. De auto accelereert van 0 naar 100 km/u in 1,9 seconde. Daarvoor mogen ze even aan de bak dus.

Reageer op artikel:
SCC Tuatara is vanaf nu de snelste auto ter wereld
Sluiten