Deze records kunnen jij en je maten verbreken

Vandaag ligt de nieuwe editie van het Guinness World Records boek in de schappen. Wederom staat het boek bomvol met duizenden records. Sommige zijn vrij vanzelfsprekend, zoals de oudste man ter wereld. Andere records zijn een beetje meer, eh… niche.

Wij verzamelden voor jou enkele vreemde records die jij, met een beetje training, zou kunnen verbreken. Je staat misschien niet in het boek voor een prestatie die autobiografie waardig is, maar met deze stunts heb je wel een leuk verhaal voor in de kroeg. Oh, en een leuk plakkaat voor op de koelkast.

De meeste T-shirts tegelijkertijd

Je lijkt een beetje op het Michelinmannetje on steroids, maar dan heb je ook wat. Ted Hastings (die baas die je hier boven zowel wel als niet ziet) kreeg deze titel nadat hij 261 (!!) shirts tegelijkertijd aanhad. Het lastigste hieraan is vooral het verzamelen van genoeg T-shirts in de meest bizarre maten. Eerst haal je ‘t nog wel met de XXL uit de lokale kringloop, maar een 20XL is misschien wat moeilijker om te zoeken. ‘Even’ een investering dus, maar je ziet er ten minste wel heel cool uit als je je record krijgt. (Not)

De langste knuffel

Ben jij de teddybeer van je vriendengroep? Dan is dit misschien wat voor jou. Een groep van vier mannen in Ierland maakte namelijk de langste groepsknuffel. Trommel wat vrienden bij elkaar, leeg je blaas en eet even goed en begin dan maar met de platonische omhelzing. Je bent ‘slechts’ 30 uur kwijt, maar hé: je hoeft voor dit record niks te dokken. Kan je geen groep maten overtuigen om dit te doen? Dan kan het ook met één vriend of je partner. Je moet ‘t dan wel even twee uur langer volhouden.

De hoogste WC-papiertoren

Het afgelopen jaar is het belang van WC-papier wel weer duidelijk geworden. In maart en april leek het wel kostbaarder dan goud. Heb jij nog wat rollen over? Probeer dan vooral dit record te breken. De regels: stapel in 30 seconden zo veel mogelijk WC-rollen op. Je mag maar één rol per keer aanraken. Het record staat op naam van Silvio Sabba, hij flikte ‘t om 28 rollen op te stapelen. Kom jij dichter bij de één rol per seconde?

Het alfabet typen op een iPad

We weten niet wie dit soort records bedenkt, maar we hebben er weer eentje. Alle jaren van telefoongames hebben jouw vingers natuurlijk helemaal klaargestoomd voor deze opdracht. Wat moet je doen? Type zo snel mogelijk het alfabet op een iPad. Yep, dat is alles. De truc is om het alfabet zo vaak te oefenen dat je een ritme ontwikkeld. Doe je dat goed genoeg? Dan heb je minder dan 3 seconden nodig om het record te behalen. Die staat namelijk op dit moment op 2.47 seconden.

Smarties eten met een blinddoek en stokjes

We zeggen Smarties, maar M&M’s tellen ook gewoon mee. Dat scheelt weer zoeken in de winkel. Ben jij een kampioen in eten met stokjes en zou je het desnoods blind kunnen doen: check deze challenge. Je moet voor dit record namelijk zo veel mogelijk van deze chocolaatjes eten in een minuut. Dat is nog pittig lastig.

Alle chocolaatjes uit een adventskalender eten

Je zou denken dat je partner, huisgenoot of huisdier dit al heeft geflikt. Dit bizarre record draait namelijk geheel rond het leegroven van een adventskalender. Het vraagt natuurlijk wat handigheid, want niet alleen moet je flapjes open maken, je moet ook finesse genoeg hebben om de verpakking er af te halen.  Lukt je dat, dan moet je alle 25 chocolaatjes binnen anderhalve minuut kunnen wegwerken. Lijkt te doen, toch?

Denk jij dat je dit aan kan? Vergeet dan niet jouw juweeltje van een poging aan te melden bij Guinness World Records.

Reageer op artikel:
Deze records kunnen jij en je maten verbreken
Sluiten