Aspark Owl is de snelste auto ter wereld en jij kan hem nu kopen

De Aspark Owl heeft bizarre features, maar de meest opvallende is zijn sprintsnelheid. Hij gaat van 0 naar 100 km/u in slechts 1,9 seconde. Iedereen die dit monster met 2000 pk op z’n oprit wil hebben staan, moet eerst even een aanbetaling van 50.000 euro doen. Een kleine 1,7% van de totaalprijs.

Want wil je de hele wagen, dus niet alleen een wieldop, dan moet je 2,9 miljoen euro betalen. Dat is niet misselijk. Een schrale troost: de auto is volledig elektrisch, dus als je de auto zakelijk rijdt betaal je over de eerste 50.000 euro geen bijtelling.

Kenmerken van de Aspark Owl

Deze snelste auto ter wereld heeft maar liefst 2012 pk, het koppel van de motor bedraagt 2.000 Newtonmeter, hij kan een snelheid halen van 400 km/u en met een volle accu rij je 450 kilometer. En dit hele pakket aan brute kracht zit in een wagen van nog geen meter hoog. Het dak van de Aspark Owl ligt namelijk maar 99 centimeter boven de grond. Dus met een beetje geluk rijd je gewoon onder de slagboom van een parkeergarage door. Die 2,9 miljoen heb je dus zo terugverdiend.

Lichtgewicht

De Aspark Owl is relatief licht voor een elektrische auto met zoveel vermogen. Deze Japanse snelheidsduivel weegt namelijk 1900 kilo. Ter vergelijking: de Tesla S p100d weegt 2300 kilo. De Aspark Owl is zo licht omdat het monocoque van koolstofvezel is gemaakt en slechts 120 kilo weegt.  Het bodywork weegt 180 kilogram. Wie de wagen met eigen ogen wil zien moet even de Noordzee oversteken, in Engeland staat ‘ie namelijk volgende week te shinen op Salon Prive in Woodstock. Er worden voorlopig slechts 50 exemplaren gemaakt. Dus mocht je nog 2,9 miljoen op je Zwitserse bankrekening hebben staan, wees er dan snel bij. Je kan de Aspark Owl direct hier bestellen.

Reageer op artikel:
Aspark Owl is de snelste auto ter wereld en jij kan hem nu kopen
Sluiten