De Rolls-Royce Arcadia Droptail is een rijdend superjacht

Het is een van de meest prestigieuze automerken ter wereld: Rolls-Royce. Tegenwoordig zijn de modellen niet meer weg te denken uit de autocollecties van bekende voetballers, rappers of andere grootverdieners. Nu komt het Britse merk dat onder andere bekend is van auto’s en vliegtuigmotoren met een nieuwe wagen op de markt: de Rolls-Royce Arcadia Droptail. Dit is niet zomaar een auto, maar de duurste auto ooit.

De ‘reguliere’ modellen van het merk zijn al enorm exclusief. Maar wat veel mensen niet weten is dat Rolls-Royce voor zijn beste klanten ook customized modellen maakt. Dit doet de fabrikant via zijn Bespoke Coachbuilding programma.

Rolls-Royce Arcadia Droptail

Het op maat gemaakte project is geïnspireerd op een superjacht. Dit is in de auto terug te zien aan de houten details die zijn toegevoegd aan de staart van de auto. De naam Arcadia staat in de Griekse mythologie voor ‘’Heaven on Earth’’ en wij snappen wel waarom deze naam aan de auto is verleend. Zoals we van Rolls-Royce gewend zijn is de auto volledig handgemaakt. De installatie van de 233 houtstukken bleek een tijdrovend klusje te zijn. Alleen hieraan is al 8000 uur besteed, rekenwonders snappen nu ook dat dat al bijna een jaar heeft geduurd.

Qua prestaties is de auto wel vlug, maar niet vliegensvlug. De drijfveer van de Arcadia Droptail is namelijk een 6.75 liter V12 motor die  goed is voor 600 pk. Hiermee rij je in 5 seconden naar de 100km/u. Dit is niet bloedsnel, maar dat is ook niet de focus van deze cabriolet.

Bespoke Coachbuilding

Dit is het derde project dat door het Bespoke Coachbuilding programma werd ontwikkeld. Je komt niet zomaar in aanmerking voor een custom wagen. Dit programma is namelijk opgezet voor de meest veeleisende klanten waarbij de opties zowel technisch als financieel eindeloos moeten zijn. Een eerdere build van het exclusieve katern is naar verluid aan het rapicoon Jay-Z verkocht voor een respectievelijke 26 miljoen euro. De Arcadia Droptail gaat dit nog overtreffen, deze prachtige verschijning heeft namelijk ruim 28,5 miljoen euro gekost. Deze auto was al gereserveerd voordat de bouw ervan begon. Maar niet getreurd, Rolls-Royce accepteert namelijk aanmeldingen voor nieuwe limited edition modellen, al kun je dan wel op een enorm prijskaartje en lange wachttijd rekenen.

Reageer op artikel:
De Rolls-Royce Arcadia Droptail is een rijdend superjacht
Sluiten