Rolls Royce kondigt hun állerlaatste V12 coupé ooit aan met de Wraith Black Arrow

We ‘vieren’ deze dag met een lach en een traan. Waarom? Dat heeft te maken met de absolute koning onder de chique wagens. Inderdaad, Rolls Royce. Een merk dat bolides met onredelijke motoren maakt voor mensen die er zelf hoogstwaarschijnlijk tóch niet in gaan rijden. Een beetje een RR-houder, láát zich namelijk rijden. De mannen van Rolls brachten het nieuws naar buiten dat het met een prachtige nieuwe wagen komt, eentje met 12 cilinders. Vanwaar die traan dan, horen we je denken. De Rolls Royce Wraith Black Arrow wordt hun allerlaatste coupé met 12 cilinders ooit.

Rolls Royce Wraith Black Arrow

Deze Rolls is toch net een beetje een uitzondering onder de Rollses, want in een coupé rijd je natuurlijk gewoon wél zelf. De chauf wordt even vriendelijk bedankt, zou ook een beetje ongemakkelijk zijn als je elke dag naar die achterbank, correctie, achter- fauteuils, moet kruipen. Het is namelijk een tweedeurs, maar dat had je bij het woord coupé waarschijnlijk al wel door.

Wat is ‘ie toch prachtig, het lijkt een soort liefdeskindje tussen een begrafenisauto en een natte droom van Jeremy Clarkson. Hoewel dat niet heel aantrekkelijk klinkt, is dit een van de dikste auto’s die Rolls Royce ooit heeft gemaakt. En dat zegt heel wat. De gehele auto is gedrapeerd is een zwart-grijze laklaag met felgele accenten die hem, in tegenstelling tot wat dit soort kleuren vaak doen, nog wat chiquer maken.

De snelste V12 ooit

Je kunt wel stellen dat Rolls Royce de wagenkunde helemaal heeft uitgespeeld, ze stoppen namelijk met de productie van de coupé V12 modellen, terwijl ze het record voor de allersnelste V12 auto óóit nog steeds in handen hebben. Nee, geen Ferrari, geen Lamborghini. Rolls Royce. Deze geliefde motor verbrak in 1938 al het record met 575 km/h, en werd nooit meer verbroken. Tot vandaag de dag is er nóóit een V12 harder gegaan dan Captain George in de Thunderbolt. Rolls Royce zou Rolls Royce niet zijn als ze hier niet even een kleine herinnering aan zouden maken in hun afscheid. Onder het klokwerk dat in het dashboard gelegen ligt, staat een prachtige inscriptie, ‘357.497mph’. It’s all-in the details.

Kopen kopen kopen!

Mocht je die ene persoon zijn die het BBP van een klein land op zijn rekening heeft staan en niet wat ‘ie er mee moet, dan ben je eigenlijk alsnog te laat. Er worden slechts 12 van deze wagens gemaakt. Een heerlijk symbolisch getal. Je kunt altijd je zak geld op de receptie van Goodwood kapotslaan in de hoop dat er nog een 13e voor je in elkaar gesleuteld wordt, maar we vragen het ons af.

Reageer op artikel:
Rolls Royce kondigt hun állerlaatste V12 coupé ooit aan met de Wraith Black Arrow
Sluiten