Onderzoekers bewijzen dat je een ongeleid projectiel wordt van wodka Red Bull

Redactie 25 aug 2018 Entertainment

Drank maakt meer kapot dan je lief is en wodka Red Bull helemaal. Oké, misschien een beetje overdreven, maar het gaat toch echt vaker mis met drankjes als deze dan met een paar biertjes in je mik. Nu blijkt uit onderzoek ook nog eens dat je er helemaal next level wappie van wordt.

Onderzoek aan de Universiteit van Victoria wees eerder al uit dat het mixen van alcohol en een sterk cafeïnehoudend drankje, een grotere kans op letsel geeft dan wanneer je een biertje drinkt. Onderzoekers van de Universiteit van Portsmouth en de Universiteit van Santa Maria in Brazilië hebben nu eens flink de schouders onder een bloedserieus onderzoek gezet.

Ze namen taurine, nee laat je nou niet wijsmaken dat dit stierensperma is, en vermengde het met alcohol. Dit gaven ze aan een paar zebravissen en er zaten ook een paar vissen bij die alleen taurine of alleen alcohol binnen kregen. Daarna werden ze geobserveerd.

Wat blijkt nou, de vissen met het mixdrankje in hun lichaam konden minder goed met andere vissen omgaan dan de andere controlegroep. Aso’s dus. De mixvissen toonden ook nog eens roekeloos gedrag door bijvoorbeeld in de roofdierzone te chillen. Herken je de overmoedigheid? Wanneer je iemand in elkaar wil timmeren die drie keer zo breed en twee keer zo groot is. Beter gewoon een biertje dus volgende keer, want anders verander je in een kluns en/of tokkie.

Foto: Flickr.

Reageer op artikel:
Onderzoekers bewijzen dat je een ongeleid projectiel wordt van wodka Red Bull
Sluiten