Nieuwe BMW M3 Competition bewijst zich als potentiële rijbewijskiller

jul 27 2021, 16:40 Machines
nieuwe bmw m3 competition fhm23
Toen de eerste plaatjes van de nieuwe BMW M3 op het interwebs verschenen, deed het uiterlijk veel stof opwaaien in de comments van menig online platform. Hoog tijd om uit te vogelen hoe de Deutsche bolide daadwerkelijk is, dus haalden wij een gloednieuwe BMW M3 Competition op bij onze vrienden van BMW Dubbelsteyn | De Fonkert .
Het design van de nieuwe BMW M3 werd behoorlijk uitgekafferd en dat had alles te maken met de nieren voorin. Om eerlijk te zijn trokken wij onze wenkbrauwen ook even op bij het zien van die eerste foto’s. Niets zo subjectief als smaak natuurlijk. Maar nu wij hier bij BMW Dubbelsteyn in Numansdorp naast de nieuwe M3 staan kunnen wij je verzekeren: dit is echt ontzettend dik. Ook die nieren. Ja, ze zijn anders. Maar als je elke dag een slavink eet wil je ook wel eens een schnitzel toch? Hoe die luchtinlaten in de motorkap qua lijnenspel overlopen in de beruchte nieren in de grill. Wij zeggen het gewoon: dit is kei- en keihard.
nieuwe bmw m3 competition fhm07
Foto: Niek Filippo

Nieuwe BMW M3

Dat de nieuwe BMW M3 een verpletterende indruk maakt, heeft alles te maken met de kleur. Hij is uitgevoerd in Isle of Man TT Green. Zelden zoiets gezien. De kleur doet een beetje denken aan die Mercedes AMG GT R ooit is gereleased, maar de accenten in de kleurstelling van de M3 liggen net anders. De achterkant is misschien nog wel het fraaist, met die vier vuistdikke pijpen op een rijtje en dat subtiele carbonfiber minispoilertje. Als het zonnetje op het groen flikkert blinkt ‘ie helemaal de pan uit. Als je de shiny zwarte velgen met gouden remklauwen er ook nog even bij optelt dan kunnen we wel concluderen dat dit echt een moordwagen is. Dat blijkt ook wel uit alle reacties van iedereen. De auto wordt bizar vaak op de foto gezet door auto liefhebbende passanten. Dit is als Yolanthe Cabau die in een ultrakort jurkje langs de terrassen wandelt. Een schouwspel waar je ogen automatisch naartoe worden getrokken.
nieuwe bmw m3 competition fhm03
Foto: Niek Filippo

Prijswinnaar

Zoals je misschien nog wel weet gaven we in samenwerking met BMW Dubbelsteyn | De Fonkert een ritje weg in de nieuwe BMW M3. Uit alle reacties werd Marco van der Hoeven uit Schiedam gekozen als prijswinnaar. Niet in de laatste plaats omdat hij een foto van BMW schoenen (!) stuurde. Dan ben je een echte fan. Ook Marco is onder de indruk van de M3 Competition. “Het is een beest van een auto. Die kleur maakt ‘m helemaal af. Maar hij rijdt ook heel erg comfortabel. Ik heb zelf een hele oude BMW E30 325i Cabriolet. Ik heb ‘m al 25 jaar en hij is nog steeds in originele staat, dus zoals ‘ie uit de fabriek is gekomen. BMW is wel echt mijn merk, maar dat zag je misschien ook wel aan de schoenen.” Je moet trouwens hier effe klikken als je het Instagram Story verslag nog eens wil checken.
Met ‘beest van een auto’ dekt Marco behoorlijk de lading, want holy moly, wat een kanon. De 3,0-liter zes-in-lijn biturbo uit de M3 Competition levert 510 pk en een koppel van 625 Newtonmeter. Dat is nog 30 pk meer dan in de ‘normale’ M3. Dit is de ultieme alles-ineen-auto. Of je nou op vakantie wil met je gezin, het circuit wil temmen, je weekendboodschappen moet doen, de kinderen van school halen of over de autobahn wil blazen met je vrienden, met de M3 ben je in een klap klaar.

Bezoek van de blauwe brigade

Die bulk aan vermogen gaat nooit vervelen. Maar voordat je er erg in hebt, bivakkeer je al op hoogst illegale snelheden. Daar komen we later op de avond achter, want na een vriend te hebben opgehaald maken we een ritje door de Bollenstreek. Als we in Noordwijk aankomen om even de benen te strekken en een ijsje halen, staan er opeens drie politiewagens voor onze neus. Blijkbaar had er een politieauto achter ons gezeten op de A44, maar die kon maar niet dichterbij komen. Aangezien we de auto ook moeten testen, hebben we het gaspedaal inderdaad even ingetrapt, maar verder hebben we ons zoals je begrijpt hartstikke netjes gedragen. De agent van dienst weet ons wel enige angst aan te jagen, als hij begint over een meting op basis van camerabeelden. Na tien minuten met enig zweet tussen de bilnaad in de auto te hebben gewacht, komt de oom agent terug. “Jij hebt ontzettend veel geluk gehad, want de auto die achter je heeft gezeten is een agent van de vrijwilligersdienst van de politie. Hij is dus niet bevoegd om een officiële meting te doen.” Even later komt de desbetreffende politievrijwilliger ook nog even aangelopen. “Jij hebt een schijtmazzel!”, fluistert ‘ie ons toe met een brede glimlach. “Ik heb zelf ook een 911 GT3, dus ik weet wel een beetje hoe het is, maar pas wel een beetje op de volgende keer.” Die les knopen we goed in onze oren, want dat roze kaartje is ons zeer dierbaar. De nieuwe BMW M3 Competition heeft zich in elk geval met vlag en wimpel bewezen als een potentiële rijbewijskiller. Volgende keer nemen we wel gewoon een 1-serie mee van BMW Dubbelsteyn | De Fonkert.
Zelf een proefrit maken in de nieuwe BMW M3 of een andere BMW? Ga naar dubbelsteyn.nl en fix het.

Specs BMW M3 Competition

Motor: 3,0 liter biturbo zes-in-lijn Vermogen: 510 pk
Koppel:650 Newtonmeter Acceleratie 0-100: 3,9 sec
Topsnelheid: 250 km/u (begrensd) Gewicht: 1.705 kg
Vanafprijs: €125.430,-

Gallery

Credits

Meer rijtesten?

Lees hier onze ervaringen met machines als de:
Delen met
Ook interessant