HBO gaat een speelfilm uitbrengen over de Brexit

redactie 18 dec 2018 Entertainment

Je hoeft maar een krant te openen of je ziet het woord Brexit weer voorbijkomen. Nu is er bijna dagelijks wel nieuws over het vertrek van The UK uit de Europese Unie. 29 maart 2019 moet het dan toch echt daadwerkelijk gebeuren. HBO brengt twee maanden daarvoor een speelfilm uit over de Brexit. De eerste trailer ziet er best wel heel vet uit.

Het was op 23 juni 2016 toen 51,9% van de Britten voor een Brexit stemde.  Boris Johnson en Nigel Farage hadden vanaf begin af aan een aardige vinger in de pap. Ze kregen behoorlijk wat aanhang. Wat niet iedereen weet is dat campagne werd getrokken door Dominic Cummings, die vooral op de achtergrond werkzaam was. Toch was hij een belangrijke schakel in het gehele Brexit-gebeuren. Hij bepaalde de strategie en dat deed hij best wel tactisch.

Sterrencast

Benedict Cumberbatch zal in de huid kruipen van Dominic Cummings. Je kan hem kennen als Sherlock Holmes uit de serie Sherlock. Ook tof is dat Rory Kinnear (Black Mirror) een belangrijk rol speelt in de film. Hij vertolkt de rol van Craig Oliver, communicatieadviseur van David Cameron.  Richard Goulding (The Iron Lady) speelt Boris Johnson.

Het verhaal

De regie is in handen van niemand minder dan Toby Haynes, hij regisseerde eerder onder andere Black Mirror. Met deze topregisseur en de sterrencast kan het toch bijna niet misgaan? In Brexit: The Uncivil War’ volgen we dus Dominic Cummings. We krijgen een kijkje in de onbekende strategen in zowel het leave- als remain-kamp. Een campagne die grote gevolgen heeft voor het land. Ook krijg de sociale media een belangrijke rol in de film.

Brexit: The Uncivil War’ is vanaf 19 januari 2019 te streamen via HBO. Wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat dit niet de laatste film over de Brexit zal zijn.

 

 

Esquire

Reageer op artikel:
HBO gaat een speelfilm uitbrengen over de Brexit
Sluiten