Binnenkort opent een Escape Room gebaseerd op de serie Sherlock

Redactie 5 jun 2018 Entertainment

Altijd al gedacht dat je net zo’n speurneus was als Sherlock Holmes? Je kunt nu eindelijk de man himself zijn in de Escape Room Sherlock: The Game is Now. In oktober opent ‘ie in Londen en is helemaal gebaseerd op de populaire serie Sherlock.

Als ervaren Escape Room-dude weet je natuurlijk dat je het geweldig vindt om puzzels als deze op te lossen. Lekker je mind op raadsel-mode zetten en alles uitproberen in de ruimte waarin je bevindt. Escape Rooms zijn trouwens ook uitermate tips om een relatie of huwelijk uit te testen. Je moet kneiter goed kunnen speuren. Neem nou net dat Sherlock Holmes een van de grootste van zijn soort was.

Sherlock
Foto: Netflix/Sherlock

Vijf ruimtes

Volgens de makers van de Escape Room is het net alsof je in de echte wereld van de van de speurneus stapt. Je moet mysteries, puzzels en allerlei raadsels oplossen om te ontsnappen. Je werkt je met je maten door vijf verschillende ruimtes om uiteindelijk het daglicht te zien. In totaal heb je 90 minuten de tijd om niet voor eeuwig opgesloten te geraken. De kamer komt op een centrale plek in Londen te staan. Waar precies wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Benedict Cumberbatch Yes GIF - Find & Share on GIPHY

Cast Sherlock

Het mooiste is nog dat je via video en audio te maken krijgt met de echte personages van een van de best bekeken Netflix series. Zelfs de producers van van de serie, Sue Vertue, Steven Moffat en Mark Gatiss, hebben meegeholpen om het script te schrijven van de Escape Room. Gatiss: “In de escaperoom herbeleef je de serie met bekende settings. Maar natuurlijk gaat het verhaal nog verder en kom je ook op nieuwe plekken om zaken op te lossen. Het is alsof je in de serie zelf speelt, zonder dat je acteur bent die eerst jarenlang moet werken en allerlei tegenslagen moet verwerken om in een serie te komen.” Ben jij dus een echte Sherlock-fan en denk jij net zo mega goed brein te hebben als de man himself, geef het een gok en wie weet sta jij in oktober te zwoegen als Sherlock Holmes. Je kunt natuurlijk ook altijd griezelen in de Escape Room van de filmreeks Saw.

Reageer op artikel:
Binnenkort opent een Escape Room gebaseerd op de serie Sherlock
Sluiten