Ghost Recon: Wildlands is de ideale shooter om met vrienden te spelen

Redactie 18 mrt 2017 Entertainment

Met Ghost Recon Wildlands hebben we alweer de zoveelste game die dit gamejaar kleur geeft. Reis af naar Bolivia, waar jij het met je elite team op moet nemen tegen het grote drugskartel dat het land in zijn handen heeft. In een grote open wereld kun je gaan en staan waar je wilt, heb je een berg aan missies die je kunt doen, kun je jouw personage voorzien van nieuwe vaardigheden die je vrijspeelt, en nog veel meer. De uitgebreide review van de game kun je hier lezen, maar met deze drie onderstaande punten proberen we je lekker te maken voor het moois dat deze game biedt.

Bolivia is van alle markten thuis
Laten we beginnen met de setting van de game. Bolivia als locatie blijkt een schot in de roos te zijn.  De variatie die je wordt voorgeschoteld is enorm. De ene keer bezoek je een dorpje, de keer daarop reis je via de rivier naar een vijandelijke basis, in de volgende missie reis je juist per helikopter naar een bergtop om van daaruit als een sniper het slagveld te overzien en ga zo maar door. De variatie in omgevingen in Ghost Recon Wildlands is echt enorm en dat zorgt er voor dat je na het voltooien van een missie heel vaak nog net iets extra’s wilt doen. Denk daarbij aan het aangaan van een nieuwe opdracht of het onderzoeken van de omgeving om bijvoorbeeld een speciale sniper rifle te vinden. Houd je niet van zoeken? Dan hebben we hier een handig overzicht.

Afbeeldingsresultaat voor ghost recon wildlands

Speel als een elite team met je vrienden
Ghost Recon Wildlands is in je eentje te spelen, maar dat is eigenlijk niet hoe de game het beste tot zijn recht komt. Ghost Recon Wildlands is echt ideaal wanneer je samen met drie andere vrienden het slagveld betreedt. Als een stel elite soldaten ga je dan van de ene naar de andere missie. Je scout de omgeving, spreekt tactieken af, en bepaalt wie welke vijand onder vuur neemt door ze te markeren. En dan telt de teamleider af van drie naar één en schiet je met zijn vieren tegelijkertijd de doelwitten neer. In volkomen stilte sluip je dan naar je doel toe, schakel je nog wat bewakers uit, overmeester je de commandant en gebruik je zijn informatie om bij je echte doelwit te komen. En als het dan toch tot een confrontatie komt, dan spreek je snel af wie wie covert om zo heelhuids uit de confrontatie te komen. Mocht een makker dan toch sneuvelen, dan is het aan de andere strijders om hem weer snel op te lappen. Een overwinning is er dan één die je echt samen deelt en dat geeft voldoening.

Afbeeldingsresultaat voor ghost recon wildlands

Of ga juist los als een stel idioten
Minstens zo leuk is het om al het serieuze achter je te laten en als een stelletje Rambo’s tekeer te gaan. Voel je als het A-Team wanneer je met je team plaats neemt op een bulldozer en van daaruit op iedereen knalt die je tegenkomt. Of neem plaats in een helikopter en open van daaruit het vuur. Of sloop gewoon al je vriendschappen en ga je maten irriteren. Open het vuur op een helikopter waarmee ze net wegvliegen en jou achterlaten, gooi granaten naar hen wanneer ze niet goed opletten of spring als helikopterpiloot op het meest rare moment uit de helikopter en geniet van de vertwijfeling en haat bij je maten. Het klinkt misschien gek om een game zo te spelen, maar deze video laat perfect zien hoeveel lol je daarmee kunt hebben.

Afbeeldingsresultaat voor ghost recon wildlands

Tekst: Jelle van Es

Reageer op artikel:
Ghost Recon: Wildlands is de ideale shooter om met vrienden te spelen
Sluiten