Drake en J. Cole droppen videoclip van het jaar met First Person Shooter

Hoewel het album van Drake, For All The Dogs, alweer een tijdje uit is, druppelen nu langzamerhand de eerste videoclips van dit nieuwe project binnen. We zagen eerder al een clip van Another Late Night met Lil Yachty voorbijkomen en nu is het de beurt aan misschien wel de grootste hit van het album.

De rappers Drake en J. Cole lieten namelijk vannacht de videoclip van First Person Shooter los. En die gaat inmiddels aardig viraal. Niet gek ook, als je de clip bekijkt. Met een productie waar je ú tegen zegt, is dit misschien wel de videoclip van het jaar.

First Person Shooter

Dikke videoclips maken, dat kan je best aan onze Drake overlaten hoor. De meeste clips van de Canadese rapper gaan viraal, en zo ook deze parel van jewelste. De clip begint met een hoop The Office invloeden, want niemand minder dan Brian Baumgartner, die Kevin Malone speelt in de gelijknamige serie, zien we als manager op een kantoor. Ook de credits in de intro lijken verdacht veel op die van de Amerikaanse hitserie.

Verder lijkt de clip vooral in te spelen op populaire memes. Want onder andere de virale foto van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo die een potje aan het schaken zijn en de Spider-Man meme waarin de twee superhelden naar elkaar wijzen komen terug in deze video. Een feest van herkenning dus, voor de jongere kijkers onder ons.

Hommage Toronto

Drake zou Drake niet zijn, als hij niet ook nog even een hommage aan zijn hometown Toronto doet. Waar hij dat eerder ook al deed met een brute ketting, doet hij dat in deze videoclip door op het dak van zijn October’s Very Own Arena te staan in de Canadese stad. Het levert in ieder geval brute beelden op die je gezien moet hebben. Benieuwd geworden? De videoclip staat hieronder!

Reageer op artikel:
Drake en J. Cole droppen videoclip van het jaar met First Person Shooter
Sluiten