Sotheby’s pakt uit en veilt de iconische Ferrari F2001b van Michael Schumacher

Ben jij al jaar en dag een bloedfanatieke Formule 1-fan? Dan moet je nu even goed opletten. Het veilinghuis Sotheby’s heeft namelijk iets vets voor je in petto. De Ferrari F2001b van de legendarische Michael Schumacher gaat binnenkort onder de hamer. Voor de duidelijkheid: dat is de bolide die ten grondslag lag aan het iconische wereldkampioenschap in 2002 van de Duitser.

Schumi

We gaan even terug in de tijd. Schumacher trapte de openingsrace van het Formule 1-seizoen 2002 af in de Ferrari F2001b. Tijdens de Grand Prix van Australië mocht de bliksemsnelle bolide het laten zien, en hij stelde Schumi niet teleur. Schumacher kwam in zijn F2001b als eerste over de finish en ging hierdoor meteen aan kop in het wereldkampioenschap. Schumacher kon blijkbaar wel wennen aan de koppositie, want hij gaf ‘m niet meer uit handen en werd voor de vijfde keer in zijn carrière wereldkampioen in de Formule 1. Dankzij deze prestatie kwam hij op gelijke hoogte met de grote Juan Manuel Fangio.

Ferrari F2001b
Foto: Sotheby’s Sealed

Ferrari F2001b

De Ferrari F2001b werd alleen in de eerste drie races van het Formule 1-seizoen 2002 gebruikt door Schumi. Heeft de F2001b dan alleen tijdens de Grand Prix van Australië laten zien een bazenbak te zijn? Nee, zeker niet. Ook twee waken later, tijdens de Grand Prix van Maleisië bewees de Ferrari F2001b een monster op wielen te zijn. Schumacher startte de race op de 23e plaats, maar vocht zich na een waar spektakelstuk naar een 3e plek en dus mocht hij plaatsnemen op het podium in Maleisië.

Sotheby’s

Deze iconische Ferrari F2001b ligt nu dus gewoon voor het oprapen. Nou ja, oprapen… Het is natuurlijk een veiling dus we weten niet precies hoeveel knaken je over moet hebben voor deze wagen, maar verwacht absoluut niet dat je voor een habbekrats de sleutels overhandigd krijgt. Dit soort items gaan vaak voor miljoenen onder de hamer bij Sotheby’s. Heb je ergens nog een volle spaarpot staan? Bieden kan tot 16 augustus!

Reageer op artikel:
Sotheby’s pakt uit en veilt de iconische Ferrari F2001b van Michael Schumacher
Sluiten