Voor 35.000 euro is deze Audi ‘RS6’ van jou

Als Audi-fanboy begin je natuurlijk al te kwijlen als iemand RS6 zegt. Een heerlijke 4.0-liter V8 onder de kap die de koets met 560 pk voortstuwt. Absurd natuurlijk om een station te hebben met zoveel power. Naast de pure kracht van een Audi RS6 zijn het ook de brede bumpers die de wagen zo bruut maken. Iedereen zou deze slee wel willen hebben, maar ja, dan moet je ‘m wel kunnen betalen.

RS6’jes zijn nou eenmaal niet de goedkoopste. De vanaf-prijs van zo’n nieuwe superstation is al een kleine anderhalve ton. Een niet al te mals prijskaartje dus.  Toch hebben we een ‘RS6’ in topstaat voor je gevonden die je voor 35 mille op de kop kunt tikken. Nou ja, RS6? De Audi is van iemand die heel graag een RS6 wilde, maar zich waarschijnlijk niet de real deal kon veroorloven. Wat doe je dan? Simpel, je bouwt een normale A6 Avant om tot RS6.

Dikke diesel

Voor die 35.000 euro heb je dus geen brullende V8 onder de kap, maar een brommende 3.0-liter V6 diesel. Op zich ook niet mis, de dikke diesel met dubbele turbo levert 313 pk en 650Nm aan koppel. Hiermee accelereert de Duitser in slechts 5,3 seconden naar de 100 kilometer per uur. Op zich is zo’n dikke zescilinder dus niks om je voor te schamen.

RS6-badge

Wanneer je dat misschien wel moet doen is als je gaat pretenderen dat het een RS6 is. Want dat is het simpelweg niet. Toch doet deze Audi dat. Kijk maar naar de brede body, de dikke diffuser en de ovale uitlaatpijpen. Nog niet overtuigd van z’n imitatiepoging? Kijk dan even naar de RS6-badge op de grille. Als je denkt dat de kopieershow daar stopt heb je het mis. Om toch het gevoel te krijgen dat die een almachtige V8 voorin ligt, spelen speaker geluiden af van dat blok. Tja, je moet ervan houden.

Goede deal

Toch hoeft dit geen slechte aankoop te zijn. De nieuwprijs van deze in 2012 geboren A6 Avant is namelijk net iets minder dan een ton. Voor 34.995 euromunten heb je nog steeds een dikke Audi. Bovendien kun je nog vele zorgeloze kilometers rijden met deze wagen. Er staat namelijk pas 129.000 kilometer op de teller. Dan is het toch een voordeel dat het hier om een diesel gaat, die kunnen wel wat kilometers hebben.

Autoblog.nl

Reageer op artikel:
Voor 35.000 euro is deze Audi ‘RS6’ van jou
Sluiten