Dit losse motorblok met 1000 pk kopen om in je project car te bouwen

Hou je van knutselen aan je auto? Zorg er dan voor dan het niet alleen uiterlijk vertoon is maar dat het motorblok de looks van je knutselmobile eer aan doen. Geen spoilers op je wagen met 100 pk, dat ding vliegt toch niet weg. Nee spoilers ga je pas nodig hebben als je deze V8 van MOPAR erin bouwt.

Hellephant

MOPAR is een tuningbedrijf dat een los motorblok heeft ontwikkeld dat je zo kunt kopen om in je wagen te bouwen. Ze noemen hem de ‘Hellephant’. Een samenvoeging van ‘hell’ en ‘elephant’. Olifant omdat de V8 een pittig groot blok is, en hel, tja, dat heeft te maken met de helse kracht die deze achtcilinder eruit perst.

Motorblok V8 1000 pk MOPAR
Foto: MOPAR

Hels is ‘ie zeker, de V8 levert namelijk een bizarre 1013 pk en 1289Nm aan koppel. Bouw dit beest dus maar niet in je oude Corsa, want dat gaat ‘ie niet overleven. Bovendien past daar waarschijnlijk niet eens in. In Amerika mag de ‘Hellephant’ alleen in auto’s van voor 1976 gezet worden. Iets met uitstoot en zo. Het feit dat zelfs de Amerikanen dit ding al te vervuilend vinden om in elke auto te knallen geeft wel aan wat voor CO2-machine dit is.

Kant-en-klaar

Hoewel een beetje mechanicakennis wel handig is, levert MOPAR het motorblok zo aan dat je ‘m relatief eenvoudig in je wagen kunt knutselen. Als je auto ruim genoeg is, plemp je de 4.2-Liter V8 er gewoon in. De ecu, motorkabelboom en zelfs een gaspedaal worden meegeleverd met de dikke V8. Een kind kan de was doen, toch?

Flink prijsje

De prijs is nog niet bekend, maar de V8 zal duurder zijn dan het vorige blok dat MOPAR aanbood aan de knutselhelden uit de autowereld. Dat blok kost al ruim 17.000 euro. Sla dat spaarvarkentje dus maar naar de tering als je zo’n brullende V8 in je vierwieler wil. Veel geld, maar dan heb je wel, zodra de motor vanaf begin volgend jaar geleverd wordt, een wagen met 1000 paardjes onder de kap. Dan is een spoilertje hier en daar wel op z’n plaats.

Autobahn.eu

Reageer op artikel:
Dit losse motorblok met 1000 pk kopen om in je project car te bouwen
Sluiten