Extra krachtige en enorm zeldzame Audi RS6 staat te koop

redactie 8 nov 2018 Machines

Een van de meest zeldzame RS6’jes van ons land staat te koop. Als je een beetje een vierwielliefhebber bent, zegt deze kleur je misschien wat. De blauwe lak op deze dikke Audi RS6 zat namelijk ook ooit op de legendarische RS2 uit 1994. Het kleurtje is trouwens niet het enige dat deze Audi zo speciaal maakt.

880Nm aan koppel

De dikke Duitser heeft namelijk ook zo’n honderd pk meer dan de standaard RS6. Als de riante achtcilinder zich flink uit de naad werkt, perst ‘ie er nu namelijk 705 paarden uit. Newtonmeter-wise is ‘ie er ook op vooruit gegaan. Het blok produceert nu namelijk 880Nm aan koppel tegenover de 750Nm die de Audi normaal gesproken heeft. Audi heeft bij het creëren van dit blauwe beest de ABT RS6-R als basis gebruikt. De jongens van ABT hebben een standaard RS6 namelijk wel vaker onder handen genomen. Audi heeft er verder nog een setje 21 inch ijzers onder geschroefd en er een titanium sportuitlaatje opgeplakt. Oh, en de binnenkant, die hebben ze ook aangepakt en voorzien van een laagje blauw. Of het er mooier op is geworden is een tweede.

Audi RS6 Nogaro Edition

Dat alles gecombineerd vormt dus de Audi RS6 Nogaro Edition. Nogaro (blue) is de naam van dat kekke kleurtje. In totaal heeft Audi er slechts 150 van gebouwd. Ondanks dat staat ‘ie te koop voor ‘maar’ 169.950 euro. En dan te bedenken dat ‘ie nog geen 5000 kilometer op de klok heeft. Dan is dit exclusieve pareltje toch een koopje?

Reageer op artikel:
Extra krachtige en enorm zeldzame Audi RS6 staat te koop
Sluiten