Gaat Tesla ons ooit deze elektrische motor gunnen?

redactie 12 sep 2018 Machines

Van Tesla kennen we natuurlijk al de prachtige Model S, Model X en Model 3. Ook hebben we de retesnelle Tesla Roadster in het vooruitzicht. Toch vond designer Jans Slapins dat er wat ontbrak aan het bescheiden assortiment van Elon Musk’s autobedrijf. Een motor.

Tesla Model M

Een nieuwe motor die bijvoorbeeld de naam Tesla Model M zou dragen vinden wij een zeer puik idee. Zeker omdat met de elektrische power de tweewieler weer specs zou hebben waar lichtsnelheid nog van staat te kijken. Binnen 0,2 seconden naar de honderd of zo.

Foto: Jans Slapins Foto: Jans Slapins

Tikkertje met een vrachtwagen

Helaas zullen we het nooit weten. Teslabaas Elon Musk heeft dit tijdens een vergadering met aandeelhouders duidelijk gemaakt. In z’n jonge jaren reed de zakenman veel motoren. Tot het op een dag bijna flink misging toen een vrachtwagen tikkertje wilde spelen met hem. De vrachtwagen is ‘m nog steeds want het ging net goed. Musk werd niet geraakt maar deed z’n motoren bij het oud vuil.

Tesla motor
Foto: Jans Slapins Foto: Jans Slapins

Elektrische Harley

Toch jammer, een elektrische motor van Elon Musk hadden we maar al te graag willen zien. Zeker omdat zelfs Harley-Davidson plannen heeft voor elektrische motoren. De Tesla motor gaat er dus niet komen, maar we kunnen nog steeds wel genieten van dit gruwelijke design.

Reageer op artikel:
Gaat Tesla ons ooit deze elektrische motor gunnen?
Sluiten