Elektrische Volkswagen ID R vernietigt record van 20 kilometer lange Pikes Peak hill climb

Redactie 2 jul 2018 Machines

Elektrische finesse, de beste beschrijving voor de superwagen de Volkswagen ID R. De auto vernietigde het record voor de 20 kilometer lange klim op de 4300 meter hoge Colorado Mountain bij de Pikes Peak Hill climb. We houden het bijna niet voor mogelijk dat een elektrische auto zulke snelheden kan bereiken maar het resultaat is daadwerkelijk daar. Naast Tesla kan volkswagen er ook wat van betreffende de elektrische voertuigen. Coureur Romain Dumas vestigde het record door het vorige record met 16 seconden te overtreffen.

Zestien seconden is heel erg veel in racetaal. De precieze tijd die hij er uiteindelijk over deed waren 7 minuten, en 57,148 seconden. Een top tijd die voorlopig niet overtroffen gaat worden, tot de volgende superauto.

Pike Peak International Hill Climb

De Pike Peak International Hill Climb ofwel PPIHC staat ook wel bekend als ‘The Race to the Clouds’. Het is een auto- en motor heuveltocht in Colorado, Amerika. De tocht is 20 kilometer lang, heeft 156 bochten en gaat van de start op 1440 meter naar de de finish op 4300 meter. De race vindt al plaats sinds 1916 en wordt momenteel gereden door allerlei verschillende auto’s, trucks, motors en quads. Elk jaar proberen nieuwe voertuigen de unieke klim naar de wolken en dit jaar verpulverde de Volkswagen ID R het record.

Romain Dumas

De coureur die het record vestigde, Romain Dumas, is een Franse professionele autocoureur die momenteel fungeert als Porsche fabrieksrijder. Naast een enorme reeks aan verschillende titels won hij de PPIHC, naast afgelopen zondag 24 juni, ook in 2014, 2016 en 2017. Hij was dus ook de perfecte man om dit nieuwe record te gaan vestigen.

Wil je met je eigen ogen dit snelheidsmonster aanschouwen? Dan kan in de video hierbeneden.

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Elektrische Volkswagen ID R vernietigt record van 20 kilometer lange Pikes Peak hill climb
Sluiten