Kunstenaar maakt epic standbeeld van Conor McGregor voor The Notorious z’n verjaardag

Redactie 12 jul 2018 Entertainment

Krijgers uit het oude Griekenland werden geëerd met een standbeeld zodat hun daden niet vergeten zouden worden. Zij riskeerden hun levens voor het behoud van hun land en voor eer. De krijgers van toen zijn vergaan, maar nieuwe strijders staan elke dag op. Een van de vechtmachines van deze tijd is UFC-ster Conor McGregor. Voor Conor zijn 30e verjaardag besloot kunstenaar Edgar Askelovic een standbeeld van Conor te maken in oude Griekse stijl. Dat is nog eens een persoonlijk verjaardagscadeau.

Edgar Askelovic is beter bekend onder zijn artiestennaam Aspencrow. Voor Conor zijn verjaardag besloot hij een enorm standbeeld van Conor te maken. Het geschenk heeft maar liefst een waarde van $66.000 dollar.

Fenomeen van onze tijd

“Het is een eer dat Conor deze gift geaccepteerd heeft”, zegt Aspencrow. “Hij is een fenomeen van onze tijd, niet alleen een goede atleet maar ook een visionair.” Dat zijn nog eens lovende woorden. Steek die maar in je zak Conor! Het kunstwerk zal aan de Ierse vechtersbaas worden gegeven voor de speciale gelegenheid. Twee andere beeldwerken zullen verkocht worden aan London’s JD Malat Gallery. Hieronderwat foto’s van het kunstwerk:

Combinatie van Michelangelo en graffiti

In het kunstwerk zien we Conor die uit een bloksteen breekt. Het heeft Edgar vijf maanden geduurd om het 100 kg zware kunstwerk te maken van alleen foto’s. “Om het werk te maken heb ik me laten inspireren door andere beeldwerken waar atleten vereeuwigd als goden. Ik heb een paar details van een Michelangelo beeldwerk gecombineerd met moderne graffiti, om zijn huidige voorkomen vast te leggen. Mensen van onze generatie zijn opgegroeid met graffiti, dus heb ik een gedeelte van zijn tatoeages op de rug gezet.”Nice hoor, ziet er in elk geval stuk beter uit dan dat standbeeld van Cristiano Ronaldo.

Atlas

Het beeldwerk gaat bij de naam ‘ATLAS’ en zal aan McGregor op zijn verjaardag, 14 juli, gegeven worden. De andere twee kunstwerken zijn van 14 juli tot 30 september te wonderen in JD Malat Gallery. Hier een aantal foto’s toen het standbeeld gemaakt werd:

Foto: JD Malat Gallery

Reageer op artikel:
Kunstenaar maakt epic standbeeld van Conor McGregor voor The Notorious z’n verjaardag
Sluiten