Michiel Huisman en Chris Evans spelen spionnen in nieuwe Netflix film The Red Sea Diving Resort

redactie 21 Jul 2019 Entertainment

De Nederlandse Michiel Huisman en Mister Captain America Chris Evans spelen twee spionnen in de nieuwe Netflix film: The Red Sea Diving Resort. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het boek Mossad Exodus van schrijver Gad Shimron. Één van de spionnen die meewerkte aan de geheime operatie.

De film gaat over een groep geheim agenten die vluchtelingen smokkelt. Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren tachtig, waar een groep internationale geheim agenten van de Mossad (Israëlische geheime dienst) duizenden Ethiopische joden naar Israël smokkelt. Ethiopië was in die jaren het strijdtoneel van een bloedige burgeroorlog in combinatie met gruwelijke hongersnood en droogte. Een verlaten vakantieresort wordt als dekmantel gebruikt voor een reddingsoperatie om de vluchtingen te smokkelen. De gehele operatie staat onder leiding van Ari Levinson, gespeeld door Chris Evans. Daarnaast zijn onder anderen Michiel Huisman, Michael K. Williams (The Wire), Ben Kingsley (Operation Finale), Alessandro Nivola (The Sopranos-film) en Haley Bennett (The Magnificent Seven) te zien in de film.

The Red Sea Diving Resort gaat op 28 juli in première tijdens het San Francisco Jewish Film Festival en verschijnt 31 juli op Netflix.

Reageer op artikel:
Michiel Huisman en Chris Evans spelen spionnen in nieuwe Netflix film The Red Sea Diving Resort
Sluiten