De ongekende records in het superseizoen van Max Verstappen 

Max Verstappen is natuurlijk al langer onze volksheld en al helemaal dé Nederlandse sportman van dit moment, als je het ons vraagt. Vandaag zagen we al zijn records nog een keertje voorbijkomen en moesten we dit toch echt even voor je opsommen. 

Het 26-jarige racemonster schrijft keer op keer geschiedenis, alleen dit seizoen verbrak hij al 17 records: een ongelooflijke prestatie.

Held

Max komt uit een echt racenest, zijn vader, Jos Verstappen, deed het hem voor als voormalig Formule 1-coureur, maar ook zijn moeder was een serieuze snelheidsduivel. Max was er als de kippen bij en stapte op zijn zesde voor het eerst het circuit op, in een kart dan weer wel. Toen hij 8 werd deed hij voor het eerst mee aan een officiële race, de Belgium Championship Mini. Het natuurtalent won alle 21 races.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Records

Wat heeft hij dit seizoen dan allemaal uitgespookt, vraag jij je vast en zeker af. Het is nogal een lijstje, dus ga er even voor zitten. Max heeft namelijk afgelopen seizoen het hoogste percentage aan gewonnen wedstrijden verzameld, de meeste gewonnen wedstrijden in een seizoen gereden en ook direct de meeste punten in één seizoen ooit gescoord, wat er natuurlijk voor zorgde dat hij de meeste podia in een seizoen betrad, om dit alles te verwezenlijken heeft hij ook nog eens het vaakst ooit op kop gereden. Hij heeft hiermee ook gezorgd dat hij de coureur is die het vaakst in de top 2 is geëindigd, de meeste hattricks in een seizoen behaalde, de meeste pitstops als de winnende rijder had en is ook hij de enige racer die 1000 laps op kop heeft gereden.

Machtige coureur

Naast dit alles is hij de enige coureur die drie keer in hetzelfde land won. Dan denk je alles gehad te hebben, maar dat is niet het geval. Max is eveneens de lijstaanvoerder in het grootste puntenverschil hebben ten opzichte van de tweede plaats. Daarnaast heeft de meeste wedstrijden vanuit pole position ooit gewonnen en tot slot won hij de meeste races als koploper. Nogal een prestigieus rijtje voor de man uit ons kleine kikkerlandje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Verstappen.com (@verstappencom)

Reageer op artikel:
De ongekende records in het superseizoen van Max Verstappen 
Sluiten