Memphis Depay showt rapskills bij 101Barz

Eerlijk is eerlijk, deze hadden we echt effe niet zien aankomen. Gister stond ‘ie nog 90 minuten op het veld tijdens het troosteloze gelijkspel van FC Barcelona, vandaag is Memphis Depay bijna 8 minuten rappend te horen in een studiosessie van 101Barz. Presentator Rotjoch heeft de vedette van Oranje uitgenodigd om zijn rapskills te laten horen, en het resultaat mag er zijn!  

101Barz

Niet met een voetbaltenue en scheenbeschermers, maar met een zwarte capuchon en donker zonnebrilletje staat de man uit Moordrecht achter de mic. Rotjoch introduceert Memphis als ‘The King of the Jungle’ en ‘The Lion’. Zou dat iets met die lijpe tattoo op Memphis’ rug te maken hebben? Goed, als de muziek start begint Memphis te spitten op de beat. Met teksten als ”van Sparta naar Barça, die libi gaat fast” en ”het land op m’n rug ik voel me Van Persie” refereert hij vaak naar zijn carrière als profvoetballer. Eigenlijk precies wat je wil horen wanneer een voetballer de studio induikt.

Waar Memphis tijdens zijn eerste freestyle in de sessie vooral rapt over geld, vrouwen en voetbal, gaat het later in de sessie meer over de gevoelige kant van zijn leven. ”M’n broer weet niet eens meer wat buiten is, tranen op z’n wang als een huilend kind. Mijn leven is toch zo mooi, weet je zeker dat je ruilen wilt?”, vraagt Memphis zich hardop in de studio van 101Barz af. Aan het eind van de sessie geeft Memphis nog een betekenisvolle boodschap mee aan de luisteraar. Benieuwd? Ga de sessie snel checken want hij is het waard!  

Muziek  

Memphis is geen onbekende in de rapwereld. In 2018 bracht hij zijn eerste single No Love uit, gevolgd door de tunes Fall Back en Dubai Freestyle. In 2020 bracht Memphis zijn debuut EP Heavy Stepper uit. Gaat hij naast een doelpuntenmachine dan ook een hitjesmachine worden?  

Reageer op artikel:
Memphis Depay showt rapskills bij 101Barz
Sluiten