Max Verstappen behoort tot de beste FIFA spelers ter wereld

redactie 16 Sep 2019 Entertainment

Iedereen weet dat Verstappen een coureur van wereldklasse is en dat hij auto’s berijdt als Hugh Hefner z’n Playmates in z’n beste dagen. Maar onze Maxie kan niet alleen overweg met auto’s. Zo blijkt de asfalttemmer ook extreem goed te kunnen gamen. En nee, wij  hebben het dan niet over de F1-game op de PlayStation maar over voetbalgame FIFA 19. Yep, Verstappen behoort daar namelijk tot de allerbeste 15 van de wereld.

Ultimate team

De coureur speelt de game mode Ultimate Team. In Ultimate Team stel jij je beste team samen. Je moet dan ook zelf aan je geld komen door te winnen. Ben jij dus goed en win jij veel, dan krijg je automatisch veel geld. Met geld koop je spelers en uiteindelijk heb je een team van wereldklasse. Verstappen is dus zodanig goed dat ‘ie een lekker teampie vol icons als Cruijff, Beckenbauer en Maradona kan samenstellen.

Top 40

Max behoorde in januari tot de bester 40 ter wereld, maar een halfjaartje later knalt hij zichzelf de top-15 in. Futwiz, een statistiek systeem, legt namelijk alles vast wat een speler doet. Wij hopen wel dat Verstappen het bij de auto’s laat en niet op het rare idee komt om de E-sports in te gaan.

Bekende spelers

Max heeft al enkele bekenden op zijn bord gehad. Zo heeft hij gespeeld tegen zijn collega-coureur Lando Norris. Verstappen heeft Norris toen flink op zijn plek gezet. Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt namen het ook tegen Max op in het Ziggo Dome. De snelheidsduivel werd toen door Frenkie verslagen met een pijnlijk verlies van 5-3. Ouch. Het drietal daagde elkaar toen uit via Instagram. We weten nu in elk geval wat Max in zijn trailer doet als hij niet achter het stuur van z’n Red Bull zit.

Reageer op artikel:
Max Verstappen behoort tot de beste FIFA spelers ter wereld
Sluiten