Een ode aan Hugh Hefner

Redactie 28 sep 2017 Entertainment

Hugh Hefner is dood. Dat zou elke man triest moeten stemmen. Hugh heeft het optimale mannenleven geleid. Niet van z’n 20e tot z’n 40e, maar van het moment dat hij uit zijn moeder Grace floepte, totdat hij gistermiddag in zijn 91e levensjaar zijn laatste adem uitblies in de Playboy Mansion. Seks, viagra en Rock ’n Roll. Een ode aan een van de grootste eindbazen aller tijden.

Het opperhoofd van de internationale mannenstam, dat was Hugh. Wie kan er zeggen dat hij op z’n 86e nog met een bloedhete 26-jarige Playmate in het huwelijksbootje sprong? Hugh. In het wolkje boven het hoofd van Crystal Harris zullen ongetwijfeld ook de fame en een paar dollarbiljetten hebben gestaan, maar Hugh wist natuurlijk wel hoe hij moest charmeren. Een Playboy tot in het diepst van zijn scrotum.

Die titel werd zijn handelsmerk. Toen hij als schrijver bij Esquire werkte en dat blad naar New York verhuisde, besloot hij achter te blijven en zijn eigen tijdschrift te beginnen. De beste keuze die hij ooit had kunnen maken. Hij is de grondlegger van de sexy fotografie en daarmee dus ook de geestelijk vader van mannenbladen zoals FHM.

Het eerste Playboy-nummer was gelijk een schot in de roos. De legendarische Marilyn Monroe, die uitgroeide tot het ultieme sekssymbool aller tijden, werd op de keukentafel in het appartement van Hugh gefotografeerd. De foto’s waren eigenlijk voor de kalender, maar godzijdank verscheen ze op de cover van de eerste editie. Mocht je nog een stoffig exemplaar van deze eerste editie vinden op de zolder van je vader of opa, dan mag je je in je handjes wrijven, want de waarde van een origineel magazine ligt tussen de 20.000 en 40.000 dollar. Als alleen de cover het heeft overleeft, dan kun je altijd nog rekenen op een waarde van $ 10.000.

Playboy cover Marilyn Monroe
Foto: Playboy

Er werden 70.000 exemplaren van verkocht, waardoor er genoeg geld binnenkwam om een tweede editie te maken. Het begin van een imperium. Playboy werd een fenomeen over de hele wereld dat elke puisterige puber wel eens rode oortjes aan de kassa van de bookshop heeft bezorgd. Er verschenen in meer dan 180 landen Playboy magazines of producten van het merk. Begin jaren ’70 was het op een absoluut hoogtepunt, toen het een astronomische oplage had van bijna 7 miljoen exemplaren.

Hugh Hefner is ook degene die het taboe op seks verbrak. ”De boodschap die we brachten, was simpelweg dat er niets mis is met seks en dat gewone aardige meisjes daar ook van houden. We stonden daarmee aan de wieg van de seksuele revolutie.” Waarvoor nog altijd heel veel dank.

Dan hebben het nog niets eens gehad over zijn Playboy Mansion. We kennen allemaal de mythische beelden van Hugh op zijn landgoed gekleed in zijn karakteristieke satijnen rode ochtendjasje en zijden pyama, of de mythische grot vol met rondborstige blondines. Als je de perfecte mancave zou moeten uittekenen, dan zou dat precies zijn als het landgoed van de Playboy Mansion. Hoeveel vrouwen zullen daar wel niet tot een sidderend hoogtepunt zijn gekronkeld?

Het exacte aantal zullen we nooit weten.  “Hoe kan ik dat nou weten?”, zei grijze sekssheriff ooit in een interview met Esquire. “Zeker meer dan duizend. Grote delen van mijn leven ben ik getrouwd geweest en ik ben toen nooit vreemdgegaan. Maar ik maakte dit weer goed in de tijd dat ik single was.” Echt veel moeite hoefde hij niet te doen om vrouwen te versieren. “Someone once asked, ‘What’s your best pickup line?’ I said, ‘My best pickup line is, ‘Hi, my name is Hugh Hefner.”

In 2009 zei Hugh dat hij het graf naast Marilyn Monroe had gekocht en daar begraven wilde worden. Het wordt tijd om de blonde beauty op te zoeken. Hugh, het ga je goed. Geef Marilyn een kusje namens alle mannen op aarde.

RIP to the man every man wanted to be ? Hugh Hefner passed away aged 91 #riphef

A post shared by Watch Anish (@watchanish) on

Tekst: Chris Riemens
Openingsfoto: Alan Light 

Reageer op artikel:
Een ode aan Hugh Hefner
Sluiten