Derde generatie van de o zo geliefde Volkswagen Tiguan in de maak

sep 19 2023, 15:59 Machines
1920 tiguan8
Volkswagen heeft zojuist de wereldpremière gedeeld van de geheel vernieuwde Tiguan. Het is de derde generatie van de Tiguan, die het belangrijkste model is dat Volkswagen heeft. Wereldwijd hebben ze in de afgelopen twee jaar maar liefst 1,2 miljoen exemplaren verkocht. Dat is meer dan welk ander Volkswagen-model dan ook. En dat is nog niet alles, sinds 2007 zijn er wereldwijd zelfs 7,5 miljoen Tiguans verkocht. Dat zegt wel iets over hoe geliefd deze auto is, toch?
Volkswagen heeft met de nieuwe Tiguan echt een tandje bijgezet. De wagen heeft een frisse, moderne uitstraling die zeker de aandacht zal trekken op de weg. De grille aan de voorkant is stoer en de LED-koplampen geven hem een scherpe en stijlvolle uitstraling. Geloof ons deze wagen is een is een eye-catcher!

Complete plaatje

De technologie van dit beestje is ook om over naar huis te schrijven, in de Tiguan vind je een geavanceerd infotainment systeem dat even intuïtief als geavanceerd is. Het heeft alle toeters en bellen, van een responsief touchscreen tot smartphone-integratie en spraakopdrachten. Zo kun je tijdens elke rit verbonden en vermaakt blijven. Maar dat is natuurlijk niet alles, Volkswagen heeft ook niet bezuinigd op de veiligheid van deze vierwieler. De nieuwe Tiguan is uitgerust met de nieuwste rijhulp systemen waaronder adaptieve cruise control rijbaan assistent en automatisch noodremmen. Je voelt je dus helemaal veilig in deze bak.


Voor ieder wat wils

De Tiguan biedt een reeks motoren aan die aan alle behoeften voldoen, van efficiënte viercilinders tot krachtige turbomotoren. Hij heeft een goede wegligging, of je nu door de straten van de stad navigeert of op de openbare weg rijdt. Bovendien is hij verkrijgbaar met zowel voorwielaandrijving als vierwielaandrijving, zodat je degene kun kiezen die bij je rijstijl past. En als je net zoals ons van veelzijdigheid houdt, zul je het ruime interieur van de Tiguan zeker waarderen. Hij biedt voldoende ruimte voor passagiers en vracht, waardoor hij perfect is voor een road trip met je maten, als gezinsauto of gewoon als daily driver.
Volkswagen heeft met de geheel nieuwe Tiguan een lekkere, technisch onderlegde en veilige SUV bedacht die klaar is om de wereld te veroveren. Je kan de bolide op de weg bewonderen vanaf het begin van 2024. Petje af voor volkswagen voor het opnieuw hoger leggen van de lat.
800 tiguan16
800 tiguan18
Delen met
Ook interessant