Voor een kleine €2,5 miljoen kun je wonen in deze eeuwenoude grot

Ben je opzoek naar een nieuw optrekje? Voor 2,75 miljoen dollar kun je in deze luxe grot in een afgelegen deel van Arkansas wonen. Omgerekend is dat ongeveer 2,35 miljoen euro. Je moet hiervoor misschien nog even je hypotheek een beetje opkrikken maar je krijgt er een hoop moois voor terug.

Huis hotel grot
Foto: Mallory Gallery

Alles erop en eraan

De grot wordt nu nog gebruikt als hotel. Toch staat het ‘te koop’ bord in de 103 hectare grote tuin. Nou ja, tuin? Het is vooral een omringend stuk bos. Ook leuk. Ideaal voor de kluizenaar met een flinke portemonnee. Mocht je toch vrienden willen uitnodigen dan kunnen zij prima overnachten in een van de vier slaapkamers. Elk met eigen badkamer natuurlijk. De helikopter kunnen ze gewoon op de helipad parkeren. Dat mocht je natuurlijk ook wel verwachten van een grot met een oppervlakte van 538 vierkante meter. Verder krijg je de met vissen gevulde vijver er natuurlijk gewoon bij.

Huis hotel grot
Foto: Mallory Gallery

Bunkertje voor de Koude Oorlog

De eerste eigenaar heeft de grot in 1983 voor 125 duizend euro gekocht. Het leek hem wel een veilig stekkie voor het geval dat de Koude Oorlog niet zo koud zou blijven. Hij heeft er daarna nog even een kleine 2 miljoen tegenaan gegooid om z’n stulpje volledig naar wens te maken. Het meeste werk was misschien wel het verwijderen van 250 miljoen jaar aan slib om een ondergrondse kamer te creëren. Alle openingen van de grot zijn nog steeds af te sluiten met betonnen blokken. Handig voor als je schoonmoeder zegt lang te willen komen.

Huis hotel grot
Foto: Mallory Gallery

Na de Koude Oorlog had de eigenaar hem niet meer nodig en hij verkocht de tent. Degene die de boel kocht heeft er een hotel van gemaakt. Toch is ook hij nu uitgekeken op de grot en dus staat het hele zooitje weer te koop. Dus, heb je nog ergens een paar miljoen liggen dan kan dit riante optrekje van jou zijn.

Nog meer foto’s kun je hier bekijken.

Foto’s: Mallory Gallery 

Reageer op artikel:
Voor een kleine €2,5 miljoen kun je wonen in deze eeuwenoude grot
Sluiten